Spionsoftware: Politiet er tre skridt bag de kriminelle

Overvågningssystemer, der gør det muligt at hacke mobiltelefoner og trække store mængder data ud, er blevet indkøbt af dansk politi. Kriminelle netværk har længe brugt den såkaldte spionsoftware, men politiet halter bagefter.

Det danske politi halter bagefter, når det handler om benyttelse af nutidens teknologi til at stoppe kriminalitet, lyder det fra kriminolog, David Sausdal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lignede næsten en scene fra en spionfilm, da flere store medier som Le Monde, The Guardian, og The Washington Post for få måneder siden kunne afsløre, hvordan et israelsk softwareprogram til spionage var blevet brugt til ulovligt at overvåge den franske præsident, Emmanuel Macrons, smartphone.

Men selvom dansk politi nu er i besiddelse af et lignende system og melder sig klar til at løse komplicerede politiopgaver med den nyeste teknologi, så er det langt fra den virkelighed, der faktisk udspiller sig ude i politikredsene, fortæller kriminolog David Sausdal i Pilestræde.

»De bliver dygtigere og dygtigere, men evnerne er ikke, som de burde være. Hverken teknologien eller evnerne til at bruge den,« siger han.

Følg »Pilestræde« på mobil

Lyt til tidligere afsnit af Pilestræde: