Sofie Carsten Nielsen erkender naivitet: »De fik ret. Vi tog fejl«

Den radikale partileder Sofie Carsten Nielsen harcelerer over, at regeringen vil sende syrere hjem: det er »meningsløs« og »hjerteløs« politik. Men de Radikale stemte selv for det lovforslag, der er grundlaget for præcis den praksis. Fortryder hun? Sofie Carsten Nielsen er gæst i Berlingskes nye daglige podcast Pilestræde.

Sofie Carsten Nielsen og resten af De Radikale stemte i 2015 selv for det lovforslag, der i dag betyder, at en række syrere nu får besked om at rejse tilbage til Damaskus. Hun er dagens gæst i nyhedspodcasten »Pilestræde«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sofie Carsten Nielsen og resten af De Radikale stemte i 2015 selv for det lovforslag, der i dag betyder, at en række syrere nu får besked om at rejse tilbage til Damaskus.

»Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at det ville blive brugt på den måde,« siger partilederen.

Men advarslerne var talrige og tydelige dengang, så hvorfor al den snak om fantasi?

Efter formandsopgøret meldte Sofie Carsten Nielsen ud, at Radikale Venstre skulle tilbage på midten af dansk politik. Spørgsmålet er, om det også gælder udlændingepolitikken.

Og hvis partiet er i opposition til regeringen i dette spørgsmål, hvor længe kan Radikale Venstre så fortsat støtte Mette Frederiksen (S)?

Få svarene fra hende selv. Sofie Carsten Nielsen er gæst i den første udgave af Berlingskes nyhedspodcast »Pilestræde«.

Lyt med her – eller der, hvor du finder dine podcast.