Socialdemokratisk pressechef er blevet direktør for hele mediebranchen: »Jeg blev faktisk positivt overrasket over den positive modtagelse, der var«

Mette Frederiksen (S) har været tilgængelig, lyder det fra ny administrerende direktør i Danske Medier og tidligere pressechef i Socialdemokratiet. Samtidig fremhæver han et ønske for fremtidens journalistik – et ønske, der tidligere har været bragt på banen af selvsamme Mette Frederiksen.

Mette Frederiksen sammen med daværende pressechef Mads Brandstrup, der nu er administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Medier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange journalister kender Mads Brandstrup og ikke nødvendigvis for noget positivt.

Engang stod medierne i den ene ende, når der var tovtrækning om artikler om Socialdemokratiet. I den anden ende stod Mads Brandstrup side om side med Socialdemokratiet, hvor han var pressechef.

Siden kom han endnu tættere på den politiske drejeskive i partiet som særlig rådgiver for finansminister Nicolai Wammen (S).

Nu er Mads Brandstrup gået over til mediernes side igen som administrerende direktør for Danske Medier – brancheorganisationen, som repræsenterer en stor del af medierne i Danmark – hvor han nu skal kæmpe journalistikkens sag.

»Ham den onde«

Den socialdemokratiske bagage troede han egentlig ville være tungere. Sådan har det ikke været.

»Jeg tror bare, at der var flere, som ville have bidt mærke i, at nu kom ham der fra den onde side af hegnet og skal repræsentere eller i hvert fald arbejde for mediebranchen igen. Men jeg blev faktisk positivt overrasket over den positive modtagelse, der var,« siger han i Berlingskes podcast »Pilestræde«.

Hør udsendelsen her.

»Hvis der er nogen, der er skeptiske over for, hvem der er mine rigtige venner, så må det jo bare være min gerning, der beviser, at jeg faktisk er loyal over for det sted, jeg er ansat,« siger han:

»Jeg mener, der er behov for at få lavet en form for serviceeftersyn af vores demokratiske samtale. Det kræver, at politikerne evner at se indad. Det kræver, at medierne evner at se indad. Der er ingen – hverken medier eller politikere – der vinder på, at vores samtale bliver polariseret.«

Skiftet fra S kommer under den nok største møgsag for den socialdemokratiske regering i denne periode.

Den berygtede minksag spøger, ikke mindst efter at det er kommet frem, at sms-korrespondancer, der kan have en relevans for den nedsatte kommission, er blevet slettet i det, statsminister Mette Frederiksen (S) beskriver som en teknisk omstændighed.

Mads og Mette: Enige om den demokratiske samtale

Når Mads Brandstrup nævner den »demokratiske samtale«, som har brug for »en form for serviceeftersyn«, er det – omend ikke lånt – så ganske enslydende med pointer, som statsministeren har leveret de seneste måneder.

»Den demokratiske samtale har utvivlsomt fået ringere kår,« sagde statsministeren ved uddelingen af journalistikprisen Cavlingprisen i januar.

Senere på året kritiserede en række chefredaktører, blandt andre for Jyllands-Posten og Dagbladet Information, at Mette Frederiksen i månederne, der fulgte, klemte en »lumpen mediekritik ud mellem sidebenene« i sine taler.

Danske Medier-direktør: Mette F har været tilgængelig

I podcasten »Pilestræde« bliver Mads Brandstrup spurgt, om statsministeren, der er en yndet bruger af kommunikation gennem sociale medier, selv har været tilgængelig nok.

»Det synes jeg faktisk, hun har,« siger han:

»Hun har stillet op til interview. Det vil der givetvis være nogen, der er uenige i. Men man kan altid ønske sig, at en statsminister er mere tilgængelig. Og spørger du mig – skulle hun være mere tilgængelig? Ja, i den bedste af alle verdener.«

»Jeg synes jo pr. definition, at man skal være tilgængelig. Og at man skal udlevere de oplysninger, man har pligt til at udlevere.«

Men er en journalist, der kommer frisk ud af en tæt tilknytning til det regeringsbærende parti i Danmark, den rette til at stå i spidsen for landets medier?

Det mener Brandstrup selv, at han er. Han har en »anden ballast«, siger han.

»Jeg har også taget det her job ud fra et ønske om faktisk at gøre noget ved vilkårene for den demokratiske samtale. Og det åbenbarer sig også ved, at jeg har nogle synspunkter, som måske ikke flugter helt med, hvad enkelte medlemmer af Danske Medier måtte mene.«

Den ballast kommer ifølge den administrerende direktør selv til udtryk i, at han blandt andet ved, hvordan der arbejdes inde i partiet. I spørgsmålet om de slettede sms’er siger han:

»Jeg ved, at der ikke er nogen, der sidder og orkestrerer, at ting skal trækkes ud i langdrag. Der er ikke nogen, der af et ondt hjerte kaster sig ind i det her.«

Følg Pilestræde på mobil

Lyt til tidligere afsnit af »Pilestræde«: