Republikansk magtkamp: Trump 2024?

»We need to get rid of the Liz Cheneys of the world,« siger Donald Trump om partifællen og ærkerepublikaneren, der er datter af forhenværende vicepræsident Dick Cheney. Trump er ved at vinde magtopgøret i det Republikanske Parti, og der er ikke plads til modstandere. Er han præsidentkandidat i 2024? Nyhedspodcasten »Pilestræde« undersøger.

Spejder Donald Trump mod præsidentvalget i 2024? Billedet er fra 4. januar 2021, da Trump deltog i et »rally« i forbindelse med omvalget i staten Georgia. Det Republikanske Parti tabte to pladser og også dermed senatsflertallet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mandel Ngan/AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Hun er mor til fem, modstander af homoægteskaber, støtter enhver krig, USA kan komme i nærheden af, elsker skydevåben og ejer en ranch i Wyoming. Alligevel er Liz Cheney ikke længere den perfekte republikaner.

»Either you are with us, or with the terrorists,« sagde den tidligere republikanske præsident George W. Bush, da han i 2001 indledte sin krig mod terror. Samme stemning breder sig i dag internt i det republikanske parti: Enten er man med Donald Trump i alt, hvad han gør og siger, eller også er man imod ham og står til at miste sin plads i partiet.

Udlandsredaktør Birgitte Borup fortæller om opgøret mellem Liz Cheney og Donald Trump – den gamle garde og MAGA-fløjen – i dagens udgave af Berlingskes nyhedspodcast, »Pilestræde«.

Lyt til den her eller der, hvor du finder dine podcast:

Du kan høre tidligere afsnit af »Pilestræde« her: