Rektor på Herlufsholm: »Jeg mener ikke, jeg har fejlet«

Trods TV 2s afdækning af en kultur med vold, mobning og seksuelle krænkelser mener rektor Mikkel Kjellberg ikke, at han har gjort noget forkert. Hverken i sin tid som lærer eller rektor på skolen.

 
Pilestræde Herlufsholm Teaser. Video: Andreas Hein Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Herlufsholm Kostskole har flere tidligere elever oplevet systematisk mobning, voldsepisoder og seksuelle krænkelser. Det fortæller de i TV 2-dokumentaren »Herlufsholms hemmeligheder«.

Her kalder rektor Mikkel Kjellberg overgrebene for »enkeltsager«, men efter dokumentaren har rystet Kongehuset, statsministeren og resten af befolkningen, har han skiftet kurs.

Nu er der måske alligevel en »flig af usund kultur« på skolen, lyder det. Han kan dog ikke huske, hvornår han opdagede den usunde kultur.

»Det kan jeg ikke lige sætte finger på,« siger Mikkel Kjellberg til Berlingskes nyhedspodcast »Pilestræde«.

Mikkel Kjellberg har været ansat på skolen i 23 år og været rektor siden 2019. Han forsikrer, at han har arbejdet for at fjerne »resterne af en hård kultur« på den traditionsrige kostskole og mener ikke, han har gjort noget forkert i forhold til de sager, som TV 2 har afdækket:

»Jeg mener ikke, jeg har fejlet. Jeg har sat hårdt ind for at øge trivslen på Herlufsholm, siden jeg blev rektor i 2019.«

Hør hele interviewet med Herlufsholms rektor i dagens særafsnit af »Pilestræde«.