Pigekor-krænker blev fyret, så hædret med ærestitel. Daværende DR-chef: »Dengang virkede det ikke så mærkeligt«

Tidligere generaldirektør i DR Christian S. Nissen siger, at han i 2000 fyrede Pigekorets daværende chefdirigent, Tage Mortensen, efter klager om seksuelle krænkelser. Men hvordan hænger det sammen med, at Mortensen ved sin afgang blev hædret og fik titel af »æresdirigent«? Nyhedspodcasten »Pilestræde« taler med Nissen og tidligere korpige Susanne Elmark.

Optagelsesprøve til Radioens Pigekor i 1984. Dirigent Tage Mortensen med en af de håbefulde. Men det var ikke en god oplevelse for alle at være i koret: En stribe tidligere korpiger står nu frem med historier om seksuelle krænkelser over en 45-årig periode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carsten Ingemann/Ritzau Scanpix (Pigen er anonymiseret, da hun ikke indgår i historierne)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiken og Ekstra Bladet har gennem de seneste uger kunnet fortælle historier om en række seksuelle krænkelser og et »megaseksualiseret miljø« i DR Pigekoret gennem årtier fra midt-60erne frem til 2010.

I nyhedspodcasten »Pilestræde« taler vært Kaare Svejstrup med operasangerinden Susanne Elmark, der selv oplevede kulturen som pigekorsanger i slut-70erne frem til midt-80erne. I programmet medvirker også tidligere generaldirektør i DR Christian S. Nissen, der fik fyret chefdirigent Tage Mortensen, men tilsyneladende ikke gjort op med kulturen.

Lyt til programmet her:

Følg »Pilestræde«, der hvor du finder dine podcast:

Apple

Spotify

Android/RSS