Penis, kærlighed og kannibalisme på programmet hos Det Kongelige Teater

Der ligger en kærlighedshistorie bag den makabre historie om en kannibal, der med samtykke dræbte, parterede og spiste et andet menneske – inklusiv hans penis. Det fortæller skuespiller Johannes Lilleøre, som har skrevet den tragiske historie om til et teaterstykke. I »Pilestræde« i dag forklarer han, hvorfor historien ikke handler om et monster, men om kærlighed.

Skuespillerne Morten Burian og Patrick Baurichter som de to mænd, der indgår i en sær og dødelig pagt: Den en skal spise den anden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Winther
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige nu sidder to mænd og deler en penis på Det Kongelige Teaters lille scene. Den er krydret med salt, peber og hvidløgspulver. Først blancheret, så stegt på panden.

Penissen sad engang på den ene af mændene – men nu er den skåret af, delt i to og serveret med kniv og gaffel.

»Kannibalen« er en dramatisering af den spektakulære sag fra 2001, hvor Armin Meiwes dræbte og spiste Bernd-Jürgen Brandes. Det var Brandes’ brændende ønske at være med til at spise sin egen penis.

Men for skuespiller Johannes Lilleøre er det ikke fascinationen af kannibalismen, der har fået ham til at skrive stykket. Det er historien om kærligheden og lysten mellem de to mænd.

Og han har ét ønske og mål med forestillingen:

»Jeg håber, at de går ud af teatersalen og ikke bare kan se ham som et monster. Jeg vil gerne udfordre det der monsterbegreb.«

Synes du ikke, han er et monster?

»Nej. Jeg synes ikke, han er et monster. Jeg synes, han er et menneske.«

Lilleøre er i dag gæst i podcasten »Pilestræde«, hvor han forklarer, hvorfor historien ifølge ham faktisk er en kærlighedshistorie.

Følg Pilestræde på mobil