Pele Erobreren: »Grønland skal tale for sig selv« – og hellere med USA end Danmark

Grønlands udenrigsminister Pele Broberg vil forhandle med USA uden indblanding fra Jeppe Kofod, der ellers formelt repræsenterer Grønland i udenrigspolitikken. Også den amerikanske udenrigsminister ønsker et tættere samarbejde med Grønland. Hvor efterlader det Danmark og Rigsfællesskabet?

USAs udenrigsminister Antony Blinken hilser på Grønlands ansvarlige for udenrigsanliggender Pele Broberg, der - let modvilligt - er i selskab med Danmarks udenrigsminister Jeppe Kofod og Jenis av Rana fra det færøske lagting. København, mandag den 17. maj 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken er på besøg i Danmark, men hans sande interesse ligger langt nordvest for København. Torsdag rejser han til Grønland for at tale om de »styrkede og voksende« forbindelser mellem Grønland og USA.

Men hvad ønsker grønlænderne? Grønlands udenrigsminister Pele Broberg insisterer på selvstændighed og vil ikke have, at Jeppe Kofod blander sig i forhandlingerne med amerikanerne. Er Rigsfællesskabets dage talte?

Berlingskes udenrigskorrespondent Simon Kruse fortæller om Pele Erobreren i dagens afsnit af nyhedspodcasten Pilestræde:

Apple

Spotify

RSS-feed