På talerstolen sagde Mette Frederiksen tre ord, der fik en meget direkte konsekvens

Det var formentlig ment som en venlig opfordring, men fik den stik modsatte effekt. Tre ord fra statsministeren satte sindene i kog blandt en afgørende gruppe i kampen mod coronasmitten, og sygeplejerske Luca Pristed tog den direkte konsekvens. Det fortæller han i dag om i Berlingske-podcasten »Pilestræde«.

Sygeplejerske Luca Jonathan Pristed er talsmand for Den Nationale Gruppe for Arbejdsnedlæggelser. I Berlingskes podcasten »Pilestræde« fortælle han, hvorfor han har sagt op midt under en pandemi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På tv tonede statsminister Mette Frederiksen (S) frem.

Med alvorlig mine talte hun direkte til en bestemt gruppe i samfundet. En gruppe, som står i forreste række i kampen mod coronasmitten.

»Jeg beder jer om, at I yder – ikke bare en indsats, for det gør I fuldt ud allerede – men en ekstra indsats,« sagde statsministeren.

En ekstra indsats. Tre ord, der var henvendt til sygeplejerskerne på landets sygehuse. Tre ord, der ikke faldt i god jord.

Opfordringen fulgte i kølvandet på, at sygeplejersker gennem flere måneder har demonstreret, strejket og har nedlagt arbejdet ulovligt, fordi de ønsker bedre løn- og arbejdsvilkår. Vi løber for hurtigt, lyder budskabet. Og vi tjener ikke nok, mener de.

Især fik beskeden en direkte konsekvens for sygeplejersken Luca Pristed.

Han sagde jobbet op i protest og har bedt andre sygeplejersker om at følge trop.

»Det kan ikke holde mere,« siger han i Berlingskes nyhedspodcast »Pilestræde« og fortæller, at det øgede arbejdspres har en meget alvorlig konsekvens.

Den konsekvens uddyber Luca Pristed i »Pilestræde«, hvor han også svarer på, hvorfor han har taget den ultimative konsekvens midt i en pandemi.

Følg Pilestræde på mobil

Lyt til tidligere afsnit af »Pilestræde«: