Michael Andersen er datagidselforhandler: »Vi er der, hvor myndighederne siger til virksomhederne: I må gerne indrapportere, at I er blevet hacket. Men vi vil ikke hjælpe jer«

Når hackere tager virksomheders data som gidsel og kræver en løsesum for at frigive dem, har de været udsat for et ransomwareangreb. Et forholdsvis nyt, men stigende problem. Politiet fraråder, at man forhandler med hackerne, men det er nu alligevel netop det, dagens gæst i Pilestræde gør. Hør interviewet.

»Folk i min branche siger ikke, hvis det sker, men når det sker,« fortæller Michael Andersen om ransomwareangreb, hvor virksomheder får stjålet deres data. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når endnu en virksomhed får taget data som gidsel af kriminelle hackere, kan den ringe til Michael Andersen. Han er datagidselforhandler i virksomheden Eagle Shark.

»Jeg er den, der har kontakten til banditterne,« forklarer Michael Andersen.

Det er hans opgave at forhandle sig frem til en løsning med hackerne, så virksomhederne kan få data retur.

Nogle gange er løsningen en løsesum i millionklassen.

»Der er ikke nogen, der har lyst til at betale, men hvis virksomheden står i en situation med stort ansvar, forstår jeg godt, at man tager den beslutning,« fortæller Michael Andersen.

Er Michael Andersens arbejde som gidselforhandler en del af løsningen med hensyn til det stigende antal ransomwareangreb, eller er han en vigtig brik i banditternes forretningsmodel?

Hør interviewet i dagens Pilestræde:

Følg Pilestræde på mobil

Lyt til tidligere afsnit af Pilestræde: