Korrespondenten talte med de studerende i Rusland – men deres svar om konflikten med Vesten overraskede ham

Regeringer i Vesten har lige nu blikket stift rettet mod de mere end 100.000 soldater, som den russiske præsident Putin har opstillet ved grænsen til Ukraine. Men i præsidentens eget hjemland er det et helt andet emne, der optager befolkningen. Det fortæller korrespondent i Moskva til Berlingskes podcast »Pilestræde«.

Vladirmir Putin viker næsten fikseret på krig. Mens det interesserer ikke hans befolkning, lyder det fra Berlingskes korrepsondent i Rusland. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEY PIVOVAROV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har sendt en stor gruppe soldater til grænsen til Ukraine. Han hævder, at det er ham, der føler sig provokeret, men den store oprustning ved grænsen gør Vestens regeringer nervøse.

I Danmark er landets medier optagede af konflikten, og Vestens diplomater og regeringsledere holder vejret, mens særligt USA forsøger at finde fælles fodslag med Rusland.

Putins egen befolkning derimod er mildest talt uinteresseret i konflikten. De er i stedet optaget af noget helt andet og, mener de, langt vigtigere.

Det fortæller Ruslandskorrespondent Emil Rotbøll til Berlingskes podcast »Pilestræde«. Han er lige nu i Moskva, hvor han har talt med indbyggere i landet, og hans observationer er overraskende.

Hvorfor fylder konflikten ikke mere blandt den russiske befolkning?

Hvad optager i stedet russerne?

Det kan du få svaret på i dagens udgave af »Pilestræde«.

Følg »Pilestræde« på mobil