Kæde-sms udløste stilladsarbejderes aktion: »Nu skal det østeuropæiske rottefirma forstå, hvem der bestemmer«

Ingen blev anholdt, da hundredvis af stilladsarbejdere væltede et stillads på en byggeplads i København i 2019. I sidste uge blev en stilladsarbejder dømt for hærværk begået på byggepladsen et par dage tidligere. Men hvad var årsagen til, at man væltede stilladset? Og hvorfor er ingen blevet dømt før nu? Hør hele historien i dagens afsnit af nyhedspodcasten Pilestræde.

Sådan så der ud på byggepladsen på ydre Nørrebro d. 2. december 2019, efter at op mod 300 utilfredse stilladsarbejdere havde væltet et stillads, der var blevet sat op af underbetalte litauiske håndværkere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vrede over social dumping og et overfald på en kollega fik i 2019 hundredvis af stilladsarbejdere til at trænge ind på en litauisk ledet byggeplads og vælte et seks etager højt stillads – midt i et boligområde på Nørrebro i København.

Politiet var massivt til stede, men ingen af stilladsarbejderne blev anholdt, selvom de var let genkendelige, iført arbejdstøj med firmalogoer og telefonnumre.

I sidste uge var der så nyt i sagen: En stilladsarbejder blev ved retten på Frederiksberg dømt for hærværk på den samme byggeplads et par dage tidligere. Og en stribe kæde-sms’er, der blev fremlagt i retten, viser, at stilladsarbejdere allerede havde planlagt fem aktioner på tre uger mod byggepladsen, før det eskalerede til en af de mest voldelige konflikter på det danske arbejdsmarked de seneste år.

Lyt til dagens afsnit af Pilestræde:

Lyt til samtlige episoder af Pilestræde her: