I 100 dage har de ventet på et afgørende svar – nu bliver beslutningen atter udskudt

Deres fremtid er uvis, og på Christiansborg er politikerne uenige. Hvad skal der ske med de flere hundrede afghanere, der fortsat ikke ved, om de kan blive i Danmark? Det spørgsmål stiller Berlingskes podcast »Pilestræde« i dag til De Konservatives udlændinge- og udenrigsordfører, Marcus Knuth.

Marcus Knuth afviser, at Danmark – lige nu – kan samarbejde med Taleban i Afghanistan. Omvendt vil han ikke lave en særlov, som skal sikre de afghanere i Danmark, der lige nu venter på, om de skal sendes hjem, eller om de får opholdstilladelse Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De koster staten penge.

De kan hverken arbejde eller tage en uddannelse.

Men de kan heller ikke sendes hjem, og ingen ved, hvad der skal ske med dem.

Flere hundrede afghanere sidder i venteposition i Danmark. Deres sager er sat i bero, til de danske myndigheder ved mere om situationen i Afghanistan.

Og sådan skal det fortsætte, lyder det fra De Konservatives udlændinge- og udenrigsordfører, Marcus Knuth, som er dagens gæst i Berlingskes podcast »Pilestræde«.

For vi kan ikke samarbejde med den islamiske bevægelse Taleban, der har taget kontrollen over landet, siger han:

»I hvert fald ikke, som det ser ud nu.«

Gruppen af afghanere tæller flere hundrede asylansøgere fra Afghanistan, samt afghanere, der enten har fået inddraget opholdstilladelsen eller fået afslag på asyl.

I 100 dage har de ventet på en afgørelse, siden de vestlige styrker forlod Kabul og den islamistiske bevægelse Taleban tog kontrollen over landet.

Dengang blev deres sager sat i bero, og Danmark stoppede alle udsendelser til landet, indtil myndighederne fik mere information om sikkerheden i landet.

Flere måneder senere er deres sager fortsat sat i bero uden udsigt til, hvornår de kan genoptages.

I mellemtiden venter de, koster samfundet penge, og de har ingen mulighed for at bidrage ved at arbejde eller tage en uddannelse.

Er det rimeligt?

Det svarer De Konservatives Marcus Knuth på i dagens »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil