»Han spekulerer i, hvordan han kan få skubbet mig ud til terroristerne, når de kommer – uden at børnene skal være vidne til min halshugning«

Folkeskolelærer Jannie Bøgh viste Muhammed-tegningerne i sin undervisning, og da Samuel Paty blev myrdet for det samme i Frankrig, stillede hun op til debatten. Det brød hendes kolleger sig ikke om. De var utrygge og vendte hende ryggen. Særligt hendes tillidsrepræsentant var aggressiv i sin afstandtagen og spekulerede i halshugningen af hende. Jannie Bøgh betalte prisen og er ikke længere lærer. Det fortæller hun om i Pilestræde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at Jannie Bøgh stillede sig op og forsvarede ytringsfriheden og retten til at vise Muhammed-tegningerne, blev hun ramt af så hårde repressalier, at hun blev sygemeldt og endte med at miste sit job. Så hvad tænker hun om perspektiverne?

Når vi snakker om ytringsfrihed og Muhammed-krise, taler vi ofte om voldsmandens veto. Hvad tænker du om din situation i forhold til det?

»At han vandt. Han får jo sin vilje, for hvem tør stille sig op nu? Efter jeg fik den reaktion. Er der nogen lærerkolleger, der tør stille sig op på samme måde, som jeg gjorde, og sige 'selvfølgelig skal vi det her?' Det tvivler jeg meget stærkt på.«

Hør hele interviewet med Jannie Bøgh i nyhedspodcasten »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil