Halima brød med et liv under social kontrol: »Jeg mistede alt, hvad et menneske kan miste«

Som 12-årig var Halima El Abassi på sommerferie hos sin familie i Marokko. Et uskyldigt kærestebrev til nabodrengen fik forældrene til at efterlade Halima hos hendes marokkanske onkel og tante. Hun skulle genopdrages. Der skulle gå årtier, før Halima brød med den sociale kontrol, som hun levede under. Men hvad hun ikke vidste var, at livet på den anden side også ville medføre svigt. Hør historien i »Pilestræde«.

Halima El Abassi er aktuel med bogen »Mit indre Atlas,« hvori hun fortæller om et liv præget af svigt og social kontrol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Halima El Abassi fortalte sin historie til medierne i 2008. Dengang blev hun fremhævet som en dansk-marokkansk heltinde, der brød med et liv under social kontrol.

Men det var kun halvdelen af historien, siger hun i dag. For virkeligheden var en helt anden. Skilsmisse fra et arrangeret ægteskab og bruddet med social kontrol havde en mørk bagside.

»Jeg ramte bunden psykisk, mentalt, socialt og økonomisk. Jeg mistede i virkeligheden alt, hvad et menneske kan miste,« siger Halima El Abassi.

Hør hele sandheden om Halima i dagens udgave af »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil