Forbud mod abort i USA kan betyde dyster fremtid for underklassen

Efter 50 år med fri abort i USA tyder et lækket dokument nu på, at fri abort snart er fortid. Det kan have store konsekvenser for den voksende underklasse i USA, mener udlandsredaktør Birgitte Borup, der i dag gæster »Pilestræde«.

 
Elisabeth Warren, der er demokratisk senator, er enig med Birgitte Borup i, at afskaffelsen af fri abort vil gå ud over de fattigste i USA. Video: Twitter. Redigering: Emma Märtens Christensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske højesteret vil afskaffe retten til fri abort.

Det viser et lækket dokument, der indikerer, at den centrale højesteretskendelse Roe vs. Wade fra 1973 vil blive omgjort.

En lang række af delstaterne vil derfor kunne begrænse eller helt forbyde abort. Og det kan betyde, at USA nu ser mod en ulighed, der vil eksplodere, mener Berlingskes udlandsredaktør, Birgitte Borup:

»De problemer vi ser i USA i dag, med kriminalitet, med børn, der bliver overvægtige – i værste fald mistrives, mishandles osv – de problemer, tror jeg, kommer til at blive væsentlig værre over de kommende år.«

De, der tilhører middelklassen og opefter, har mulighed for at rejse til andre stater og få foretaget en abort, mens landets underklasse må leve med konsekvenserne af overgreb og ubeskyttet samleje.

Sagen fra den livmoderformede slagmark i USA folder Borup i dag ud i podcasten »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil