Facebook lader voldelige opslag florere: »På direktionsniveau er der ikke mod eller vilje til at gå ind og sætte foden ned«

Berlingske har som det eneste danske medie fået indsigt i de omdiskuterede dokumenter, som Facebook-whistlebloweren Frances Haugen smuglede ud af techgiganten tidligere på året. Graverjournalist Michael Lund fortæller de nyeste hemmeligheder fra Facebooks inderste i dagens »Pilestræde«.

»På direktionsniveau er der ikke mod eller vilje til at gå ind og sætte foden ned. Det er i allerhøjeste grad penge, der handler om,« fortæller Berlingske-journalist Michael Lund. På billedet Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad ville der ske, hvis du trykkede »følg« på alt, som Facebook foreslog dig?

Netop det har nogle forskere hos Facebook i Indien undersøgt i et eksperiment.

»En af forskerne fortæller, at hun aldrig før, på så kort tid, er blevet præsenteret for så mange billeder af lemlæstede lig,« fortæller Berlingske-journalist Michael Lund i dagens »Pilestræde«.

Michael Lund har som en af de eneste journalister i Danmark fået adgang til de lækkede Facebook-dokumenter. De afslører blandt andet, at Facebook har en algoritme, der sørger for, at brugerne i højere grad end tidligere bliver præsenteret for indhold af voldelig eller hadefuld karakter.

Ikke fordi det er hadefuldt, men fordi det får os brugere til at reagere. Og når vi gør det, tjener Facebook penge.

Og derfor vender Mark Zuckerberg og resten af direktionen det blinde øje til, mener Frances Haugen. Men det er de ikke de eneste, der gør. Politikere  – selv i Europa – nyder også godt af, at hadet sælger på det sociale medie.

Michael Lund fortæller mere i dagens »Pilestræde«. Lyt til programmet her:

Følg Pilestræde på mobil

Lyt til tidligere afsnit af »Pilestræde«: