Dekan i »opsigtsvækkende« melding: Kønsopdelt foredrag er en værdiafvejning

På Københavns Universitet må man ikke synge om øl eller inddeles efter lande og farver ved rusarrangementer, men universitet lægger gerne lokaler til kønsopdelt oplæg med et fremtrædent Hizb ut-Tahrir-medlem.

På Københavns Universitet må man i rusforløbet ikke inddeles i hold efter farve, lande eller stjernetegn. Men når det kommer til foredrag arrangeret af studenterforeninger er loftet meget højere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billeder fra den muslimske studenterforening MSA City Campus Facebook-side viser, at mænd og kvinder sidder opdelt ved deres arrangement »Skal islam moderniseres?«

Ifølge dekan Mikkel Vedby Rasmussen sidder de tilhørende tilfældigt sådan.

Men hvis foreningen rent faktisk havde bedt gæsterne sætte sig kønsopdelt, kalder Mikkel Vedby Rasmussen kønsopdeling en værdiafvejning. Han åbner op for, at det kan tænkes, at nogle af kvinderne kun har mulighed for at deltage, hvis det er kønsopdelt:

»Hvis det er sådan, det er, så vil jeg gerne være med til at diskutere det og være nysgerrig.«

Men når det kommer til planlægning af rusarrangementer er ordlyden en anden. Her mener dekanen for det samfundsvidenskabelige fakultet, at det faktisk kan gavne at »sætte en ramme«.

Hvorfor er det okay at sidde kønsopdelt i universitetets lokaler, hvis man ikke må være på »blåt hold« under studiestart? Det spørger vi dekan Mikkel Vedby Rasmussen om i dagens udgave af podcasten »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil