De Konservative: Bekæmp etnisk opdelte gymnasier – lad eleverne vælge selv

»Tvangsfordeling« kalder De Konservative den brede politiske aftale, der skal bekæmpe den etniske opdeling af gymnasieelever ved at fordele dem efter forældrenes indkomst. De Konservative vil gå den anden vej: Eleverne skal helt frit kunne vælge gymnasium. Vil det løse udfordringerne? Katarina Ammitzbøll er dagens gæst i Pilestræde.

Katarina Ammitzbøll er De Konservatives ungdomsuddannelsesordfører. Partiet står uden for den nye aftale om elevfordeling på gymnasierne. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bredt flertal i Folketinget præsenterede for nylig en aftale om ny elevfordeling på landets gymnasier. Der vil blive indført »fordelingszoner« omkring de store byer, hvor eleverne fordeles efter forældrenes indkomst. »Det duer simpelthen ikke, hvis vi har en opdeling mellem brune og hvide gymnasier,« siger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

De Konservative er ikke med i aftalen, som de ser som en knægtelse af det frie valg. Hvad er deres alternativ? Lyt til interviewet med partiets ungdomsuddannelsesordfører her:

Følg Pilestræde i din podcastapp:

Apple

Spotify

Android/RSS