Dansk våbensmugler kræver årtier lang sag endeligt afvist: »Der er jo ikke nogen, der tror på, at jeg ville overleve de første 24 timer i Indien«

Omsider kan der være en endelig afgørelse på vej i en historisk sag om den danske våbensmugler Niels Holck. Han har nemlig bedt om at få sin 26 år gamle sag erklæret forældet. I mellemtiden har Indien atter bedt om at få våbensmugleren fra Nordsjælland udleveret.

Niels Holck er i Indien kendt under navnet Kim Davy. . Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

26 år.

Så lang tid er der gået, siden Niels Holck gjorde sig selv til midtpunktet i et internationalt drama.

Alligevel er hans sag endnu engang højaktuel.

I 1995 smuglede Niels Holck fire ton våben ind i den indiske delstat Vestbengalen, der på daværende tidspunkt var under kommunistisk styre.

Missionen mislykkedes, og resten af besætningen blev arresteret. På mirakuløs vis lykkedes det Niels Holck at undslippe, og i dag bor han i Danmark og har to børn.

Gang på gang har Indien forsøgt at få Niels Holck udleveret af den danske stat, men endnu uden succes. Og det er der en helt særlig grund til, siger Niels Holck:

»Der er jo ikke nogen, der tror på, at jeg ville overleve de første 24 timer i Indien.«

I starten af september i år kom det gamle stridspunkt om Niels Holcks udlevering igen på tale, da den indiske udenrigsminister var i Danmark for at tale om udviklingen af bæredygtig teknologi. Mens Indien har bedt om at få ham udleveret, har Niels Holck bedt justitsminister Nick Hækkerup (S) tage stilling til, om den 26 år gamle sag er forældet.

I Pilestræde fortæller Niels Holck om sin spektakulære flugt og det politiske plot, han mener, han er en del af.

Følg Pilestræde på mobil

Lyt til tidligere afsnit af Pilestræde: