Bo Lidegaard: Mette Frederiksen mangler noget for at blive en af de store statsministre

Hvis Mette Frederiksen vil skrives ind i historiebøgerne som en af landets største statsministre, kræver det to ting: en vision og at hun kan fastholde magten. For selvom Frederiksen får stor ros for sin håndtering af pandemien, bliver det ikke det, der afgør hendes eftermæle. Sådan siger Bo Lidegaard i Berlingskes podcast »Pilestræde«.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal turde at tage fat på en bestemt omstilling af samfundet, hvis hun vil være en stor statsminister. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er nu, vi skal se Mette Frederiksen træde i karakter som en visionær politiker, hvis hun skal undgå, at det hele kommer til at handle om pandemien.«

Sådan lyder analysen fra historiker og bogaktuelle Bo Lidegaard, der har arbejdet som topembedsmand i Udenrigsministeriet og rådgivet tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Lidegaard er lige nu aktuel med en ny bog om tidligere statsminister Jens Otto Krag (S) med titlen »JOK«. I en afsluttende bemærkning perspektiverer han til den nuværende statsminister og advarer hende om, at hun risikerer at blive en parentes i historien – i modsætning til »JOK«.

For hvis Mette Frederiksen (S) vil huskes som en af Danmarks største statsministre, er det ikke tilstrækkeligt, at hun har været statsminister under en pandemi og fået gennemført Arne-pensionen.

Men hvad skal der helt konkret til for at blive en af de »store« statsministre?

Og hvorfor er Mette Frederiksen ikke allerede sikret en plads i statsministrenes »hall of fame« med sin håndtering af coronakrisen?

Det svarer Bo Lidegaard på i dagens afsnit af »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil