Bliv gift eller drik gift: »Den nemmeste måde at rense familiens vanære er at lade pigen begå selvmord«

Der foregår tvangsægteskaber, æresdrab og selvmord under tvang i Danmark i dag. Og det bliver værre. Det fortæller Nader Ashkani fra foreningen Ny Identitet, der hjælper nogle af ofrene. Blandt dem en 17-årig pige fra Randers, der fik valget mellem af gifte sig med sin afghanske fætter – eller drikke klorin. To år efter dræbte pigens radikaliserede bror og far deres mor og ægtefælle, angiveligt for at være vantro. Hør pigens historie i Pilestræde.

»Der er et massivt mørketal, hvad angår social kontrol,« siger Nader Ashkani, formand for foreningen Ny Identitet, der hjælper unge kvinder i akut fare. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi kalder hende Elissa, men det er ikke hendes rigtige navn. Hun frygter for sit liv og med god grund. Hendes far tilbød at hjælpe hende med at begå selvmord, da hun modsatte sig at blive gift med sin 13 år ældre fætter i Afghanistan.

»Der går han så ud på badeværelset og henter en dunk klorin. Stiller den på bordet og siger: Den drikker du. Hun tager klorinen og løber ud på badeværelset og tager en slurk. Elissa gør det for at vise faderen, at hun mener seriøst, at hun ikke vil giftes,« fortæller Nader Askhani i Pilestræde.

Faderen er nu er varetægtsfængslet sammen med sin søn for drabet på hustruen, der skete to år efter klorin-episoden.

Elissas historie er voldsom, men ikke enestående. Nader Askhani har som formand for foreningen Ny Identitet hjulpet flere piger som Elissa med at flygte fra hjem med stærk social kontrol og trusler på livet.

Det fortæller han om i Pilestræde:

Følg Pilestræde på mobil

Lyt til tidligere afsnit af Pilestræde: