Anna Thygesen: Kongehusets krisekommunikation er »katastrofal«

Det er ikke dokumentaren om vold, overgreb og grov mobning på Herlufsholm, der har fået Kongehuset presset ud i den krise, det lige nu befinder sig i. Det er den efterfølgende kommunikation eller mangel på samme, mener Anna Thygesen. Hvorfor er det gået så galt? Det spørger vi kommunikationseksperten om i dagens »Pilestræde«.

Både prins Christian og prinsesse Isabella er indskrevet på rigmandskostskolen, og Kronprinsparret har efter børnenes ønske besluttet, at det fortsat skal være sådan. Det er netop den beslutning, som Kongehuset nu kritiseres for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft/Kongehuset
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kongehuset er i dyb krise.

Siden TV 2 viste dokumentaren »Herlufsholms hemmeligheder«, er kritikken haglet ned over Danmarks kommende regentpar, og parret har haft meget svært ved at forsvare, at deres to ældste børn fortsat skal gå på kostskolen.

Kritikken er en ild, der på mange måder kun er blevet større på grund af Kongehusets »katastrofale« kommunikation, mener kommunikationsekspert Anna Thygesen:

»Det er katastrofalt. Kongehuset bliver simpelthen nødt til at kunne forholde sig til det, der er sket dernede, og sige: ‘Det er frygteligt!’«

Hvorfor har Kongehuset håndteret sagen så dårligt? Og er det her blot en krise for Kongehuset, eller bliver det dets undergang?

Det svarer Anna Thygesen på i dag i »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil