2022 blev året, hvor kvinderne endelig indtog Parken: »En sejr for ligestillingen«

Danmarks nationalarena blev endelig åbnet for kvinderne, da det danske landshold i fredags for første gang nogensinde spillede i Parken foran 21.542 tilskuere. Kampen var historisk og et udtryk for, at kvindefodbolden for alvor har vundet indpas i de danske hjem. Men hvorfor har det taget så lang tid? Lykke Friis forklarer i dag i »Pilestræde«.

Kvinderne spillede venskabskamp mod Brasilien i Parken i København fredag 24. juni. Kvindelandsholdet har ellers normalt hjemmebane i Viborg, hvor det er mændene, der har hjemmebane i hovedstaden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dårlige baner, manglende omklædningsrum og rynkede øjenbryn.

Det var, hvad kvindelige fodboldspillere blev mødt af i 80erne. Siden har der været en udpræget kamp for kvindernes eksistensberettigelse i den mandsdominerede fodboldverden.

Men i fredags faldt »den sidste bastion« – kvindelandsholdet spillede for første gang i Parken. En venskabskamp mod Brasilien, der endte med en 2-1 sejr til Danmark.

»En fantastisk ligestillingshistorie og sejr for fodbolden,« siger tidligere ligestillingsminister og medlem af DBUs Landsholdskomité Lykke Friis om de danske kvinders debut på Parkens grønsvær foran mere end 21.000 tilskuere.

Men hvad er historien bag kvindelandsholdet, og hvorfor er det først nu, de får lov til at spille på Danmarks nationalstadion?

Friis tager os igennem kvindelandsholdets udvikling med både politiske agendaer og kamp for ligestilling i dagens »Pilestræde«.

Følg Pilestræde på mobil