Pia Allerslev: Karen Jespersen er kynisk

Karen Jespersen (V) angriber partifællen Pia Allerslev for naivitet, efter kommunal støttet festival udvikler sig til hærværk. Kynisk mener kultur- og fritidsborgmesteren.

Foto: Casper Christoffersen og Keld Navntoft / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremtrædende Venstrepolitikere strides nu indbyrdes om at placere ansvaret for weekendens hærværk i København. Her udartede en fest i Hyskenstræde i den indre by natten til lørdag sig til omfattende graffiti og smadrede ruder.

Venstres medlem af Folketingets retsudvalg, tidligere velfærdsminister Karen Jespersen (V), mener, at kultur- og fritidsborgmester i København Pia Allerslev (V) bærer en del af skylden for hærværket. Karen Jespersen forstår ikke, at Undoing the City, der arrangerede festivalen, har fået 20.000 kroner i støtte fra kommunens kultur- og fritidsudvalg, og hun forstår heller ikke, hvordan der overhovedet er blevet givet tilladelse til festivalen.

- Problemet ligger både hos de embedsmænd, der har givet tilladelsen, men også hos Pia Allerslev, der ikke går meget mere politisk ind i det her. Pia Allerslev og hendes forvaltning har været utrolig naive. Når man direkte inviterer graffitimalere med til en festival, bør alle alarmklokker ringe, siger Karen Jespersen til Ritzau.

har fået 20.000 kroner i støtte fra kommunens kultur- og fritidsudvalg og at "omgøre byen". I programmet hedder det om festen, at man vil "udfordre såvel kapitalen, statens, kommunens og den kreative klasses forestillinger om byen". Det siges også, at der vil ske en "omstyrtede ass-shaking til lugten af spray og roderi på markedspladsen."

Pia Allerslev kritiserer til gengæld Karen Jespersen for at lave politisk plat på sagen.

- Jeg synes det er kynisk og over målet, når Karen Jespersen udtaler sig om ting, hun kun kender fra mediernes omtale. Kultur og fritidsforvaltningen har fulgt alle retningslinjer til punkt og prikke. At arrangørerne så svigtede vores tillid i den grad som det skete, kunne jeg ikke i min vildeste fantasi have forestillet mig, siger Pia Allerslev til Berlingske.dk

Samtidig mener hun det er uundgåeligt, at weekendens ballade vil gå ud over alternative kulturarrangementer i fremtiden.

- Vi vil komme til at sige nej til flere ting, for vi vil ikke finde os i opførsel som den vi så fra de autonome i weekenden. Jeg mener, og håber at der stadig er plads til kulturarrangementer der bryder med traditionerne og ligger uden for mainstream, men det er klart at vi vil være mere kritiske i fremtiden. Det er trist at en gruppe som de autonome ødelægger mulighederne for alternativ kultur i København, siger Pia Allerslev.