Pia Allerslev afløser Martin Geertsen

35-årige Pia Allerslev overtager posten som kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune fra Martin Geertsen.

Foto: Henrik Sørensen Fold sammen
Læs mere
En enig Venstregruppe i Københavns Borgerrepræsentation besluttede her til aften, at 35-årige Pia Allerslev skal afløse Martin Geertsen som kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune ved årsskiftet. Martin Geertsen meddelte i torsdags, at han forlader sin post to år før tid.

Ifølge Pia Allerslevs gruppefælle i Venstre Jesper Schou Hansen, har Allerslev de egenskaber, der skal til for at videreføre Venstres politik i København.

- Pia Allerslev er bare den bedst egnede til at være borgmester for Venstre i København i de næste to år. Situationen taget i betragtning. Hun har en glimrende analytisk evne, gode egenskaber til at lytte, samarbejdsvillig og hun vil være glimrende til at fortsætte den politik, som Venstre fører på Københavns Rådhus, siger Jesper Schou Hansen i en pressemeddelelse.

Pia Allerslev har tidligere været Venstres gruppeformand på Rådhuset. Hun blev valgt ind i Borgerrepræsentationen i 2001 og var gruppeformand indtil februar i år, hvor hun skiftede til et job som uddannelseskoordinator i Peugeot Danmark, hvilket ikke levnede tilstrækkelig tid til den forholdsvis tunge gruppeformandspost.

Pia Allerslev er uddannet folkeskolelærer og har to børn på to og et år.

Martin Hirsch, som afløste Pia Allerslev som gruppeformand, har også været nævnt som mulig afløser for Geertsen, men han har valgt ikke at stille op på grund af forpligtelser som partner i et nystartet firma.

Der er endnu ikke taget stilling til, hvem der skal stille op som modkandidat til Ritt Bjerregaard i kampen om overborgmesterposten i 2009.

Men det mener Jesper Schou Hansen heller ikke er relevant at diskutere nu.

- Nu kan det handle om, at Pia Allerslev står i spidsen for Venstre og ikke alt det snak om, at man skal kunne slå Ritt Bjerregaard. Venstre har 7 mandater og Ritt Bjerregaard næsten tre gange så mange. Og der findes ingen, der pt. kan slå Ritt Bjerregaard. Så den snak er nu aflivet, siger han.