P-strid er nu det rene teater

Et politisk flertal på Rådhuset vil ændre en lokalplan, der giver mulighed for at opføre 500 parkeringspladser ved Skuespilhuset på Kvæsthusbroen

Mens publikum må vente indtil midten af februar på at komme til premiere i Københavns nye Skuespilhus på Kvæsthusmolen, er der gået ren teater i striden om et parkeringsanlæg med 500 pladser samme sted mellem kulturminister Brian Mikkelsen (K) og et flertal på Københavns Rådhus.

Ifølge Københavns teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam besluttede Socialdemokraterne, SF og de Radikale på Rådhuset onsdag aften, at en lokalplan, som tillader byggeriet af et p-anlæg med 500 pladser, skal ændres, så det ikke er længere vil være lovligt at bygge p-pladser over eller under jorden.

Det skete samtidig med, at et bredt flertal som ventet valgte at takke ja til en broforbindelse for gående og cyklister mellem Nyhavn og Holmen, som A.P. Møller Fonden donerer.

En ændring af lokalplanen for Skuespilhuset på Kvæsthusbroen vil ske som reaktion på, at kulturminister Brian Mikkelsen (K) i samarbejde med Det Kongelige Teater har bebudet, at staten vil opføre parkeringsanlægget på trods af modstanden fra et politisk flertal på Rådhuset.

"Staten er på vej med en byggeansøgning for et parkeringsanlæg, og så har vi jo mulighed for at foretage os de planmæssige dispositioner, som opfylder det, vi vil. Men det er klart, at Folketinget i sidste ende kan overtrumfe en ny lokalplan," siger Klaus Bondam.

Dermed ligger bolden igen hos regeringen og kulturministeren, der kan beslutte at annullere den bebudede lokalplan med et såkaldt landsplandirektiv. Og så kan der i sidste ende alligevel opføres et parkeringsanlæg.

"Vores tolkning er, at staten kun i særlige tilfælde kan bruge et landsplandirektiv, men lad os nu se, hvad der sker. I samme åndedrag vil jeg gøre opmærksom på, at der kommet et nyt parkeringsanlæg i Borgergade," siger Klaus Bondam.