Restaurant i Frederiksberg Have lukker for sommeren og åbner taverna i Nordsjælland med »et stænk af dansk sommerstemning«

De næste seks uger er Fasangården i Frederiksberg Have lukket. Til gengæld åbner holdet bag Meyers-restauranten en taverna i Lynæs ved Hundested. Her satser de på middelhavskøkkenet med en græsk kok bag roret – og med flere lokale indslag.

Fasangårdens Taverna ligger ud til vandet i Lynæs, som er blevet et populært udflugtsmål de senere år. Her kan man de næste seks uger spise retter inspireret af det græske køkken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Louise Munkegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det handler om at være, hvor kunderne er, og når juli sætter ind, er det for manges tilfælde uden for København.

Sammen med det ferierende folk rykker Fasangården, der ligger midt i Frederiksberg Have, ud af byen og åbner en pop op-taverna i Lynæs Surfcenter, som ligger ved Hundested. De næste seks uger skal »Fasangårdens Taverna«, som de kalder sig, forpagte surfcentrets nyrenoverede lokaler ud til vandet.

»Området omkring Lynæs og Hundested er dejligt tilbagelænet. Det er ikke så hypet som nogle andre steder i Nordsjælland. Det kan vi godt lide,« siger køkkenchef på Fasangården Anika Madsen, der blev kontaktet af brødrene Johan og Jeppe Ingversen, som står bag centret.

Fasangården, der ellers har stærke rødder i det nordiske køkken, vil servere middelhavsinspirerede retter med lokale råvarer og lokalproducerede vine fra Vejrhøj vingård i Odsherred.

De har allieret sig med den græske kok Maria Lesi, som er en del af holdet på Fasangården, og som vil sørge for, at man kan smage det sydeuropæiske land i retterne.

Det er ikke kun Tsivilde, der byder på koncerter under åben himmel. Her ved Udsholt strand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr.

»Vi vil servere mad fra det klassiske, græske køkken såsom tzatziki, fladbrød og feta, men der vil også være noget, som smager af Fasangården med mange lokale, grønne indslag. Og så udnytter vi selvfølgelig beliggenheden ud til havnen. Der vil være både fisk og skaldyr som østers og friterede fjordrejer på menuen,« siger Anika Madsen.

Tavernaen holder åbent alle ugens dage til både frokost og middag med plads til 100 mennesker indenfor og samme antal på terrassen, og nogle af retterne bliver til at dele.

»Vi har ladet os inspirere af den græske tavernastemning, hvor maden er lavet til at kunne deles, og hvor gæsterne er afslappede og til tider højlydte. Det har vi tilsat et stænk af dansk sommerstemning. Samtidig er grøntsagerne fra området. Det vil være retter, der smager af sommerferie, men også af noget lokalt,« tilføjer køkkenchefen.

På udvalgte dage vil der desuden være koncerter, som man kan købe billet til. De er arrangeret af Lynæs Surfcenter og tæller blandt andre Love Shop og Oh Land. Og er man ikke en af de heldige ejere af et sommerhus i nærheden, arrangerer surfcentret glampingovernatning.

Picnic ved vandet

På den anden side af Tisvilde – ved Udsholt Strand nær Gilleleje – har Meyers også meldt sin ankomst denne sommer.

Under navnet »Verdens Bedste Skovtur« rykker et midlertidigt, udendørs spisehus ind på det, der hedder A.P. Møllergrunden. Her kan man proviantere spiselige sager som flæskestegssandwich og surdejspizza fra stenovnen. Der er desuden en række andre arrangementer på programmet. Morgenløb for de friske og – i den anden grøft – fest for den sløve sommerhuskniv, som kan blive slebet, alt imens man selv nyder en cocktail.

Meyers rykker også til Udsholt Strand med alt fra picnic til koncerter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pr.

Det hele bliver krydret med workshops, hvor børn kan lære at bage kanelsnurrer, og »akustisk i skovbunden«, hvilket dækker over en række koncerter.

Mens Fasangården Taverna kan besøges fra 29. juni til 7. august, ligger skovturen fra 9. til 24. juli.