Nyt bryggeri åbner ølbar i populær københavnergade

Det nystartede, sønderjyske mikrobryggeri Too Old To Die Young har rettet blikket mod København og åbner nu en ølbar i Ravnsborggade, hvor man både kan få en »humlet IPAer« og en »god pilsner«. Det unge bryggeri kan også opleves på flere ølfestivaler i næste måned.

Under navnet »Too Old To Die Young« har fire ølentusiaster brygget i Sønderjylland siden efteråret. Nu rykker de ind i København med 24 haner – og dåseøl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er godt et halvt år siden, at Jesper Larsen og tre af hans venner åbnede et bryggeri i Sønderborg.

»Det var tilfældigt, at der stod et bryggeri dernede, som ikke blev brugt. Vi har alle arbejdet på bryggerier før, men vi havde en drøm om at bygge vores eget op, så det virkede helt oplagt,« siger Jesper Larsen, som er direktør for det nye bryggeri »Too Old To Die Young«.

Torsdag åbner folkene bag en ølbar af samme navn i Ravnsborggade 14 C, hvor man fra 24 forskellige haner kan smage sig igennem de mange øltyper.

»Lidt over halvdelen er vores egne, noget af det er fra andre bryggerier, og så har vi noget udenlandsk. Det skifter løbende, hvad vi har på hanerne. Vi serverer alt fra friske og syrlige øl til humlede IPAer. Kan man godt lide en god pilsner, kan vi også brygge det,« tilføjer Jesper Larsen fra de nyrenoverede lokaler på Indre Nørrebro.

Siden bryggeriet åbnede, har han haft en plan om, at ølbrygningen skulle suppleres med et udskænkningssted og gerne her – mellem antikvitetshandlere, cafeer, restauranter og andre barer.

Folkene bag det nye bryggeri har alle erfaring fra branchen, men ønskede at starte noget selv. Fra venstre Nickolai Vest, Thomas Tornøe Knudsen Dalager, Jesper Larsen og Jakob Printzlau. Fold sammen
Læs mere
Foto: NytBryggeri.

»Vi ville gerne åbne en ølbar i København – og gerne på Nørrebro. Her er en god stemning, og mange af dem, der kommer i Ravnsborggade, er på udkig efter nicheting. Vi syntes, at vi passede fint ind her. Fordelen ved at have en bar er selvfølgelig også, at vi får et fast, tilgængeligt sortiment og giver alle mulighed for at droppe ind og smage vores seneste øl fra bryggeriet,« tilføjer han.

Med på festival

Efter kun få måneder er »Too Old To Die Young« blevet et kendt navn blandt ølentusiaster. De er for eksempel inviteret med på flere ølfestivaler, herunder Verdens Største Virtuelle Ølsmagning i Tivoli, Copenhagen Beer Week og Mikkellers Beer Celebration i Øksnehallen, som alle finder sted i næste måned.

»Det er jo fantastisk, at vi er blevet kontaktet af de større spillere på markedet, og at vi som nyt brand bliver inviteret til de her festivaler. Det er selvfølgelig afgørende for os, at andre også får smag for vores produkter,« siger Jesper Larsen, som selv har en fortid hos Royal Unibrew.

Der bliver brygget i Sønderborg, men Jesper Larsen kiggede særligt efter lokaler til en bar på Nørrebro. Den åbner i Ravnsborggade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Larsen.

Hvorfor de netop har valgt navnet »Too Old To Die Young«, uddyber han gerne. Det var et af flere, som var oppe at vende, fortæller han.

»Vi er alle på den anden side af »Club 27« (brugt om stjerner som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Amy Winehouse m.fl., som alle døde i en alder af 27, red.). Vi er omkring de 40 år. Vi har ikke travlt med at dø unge, for det er for sent. Så nu kan vi ligeså godt gøre os umage med alt, hvad vi gør. Så for os symboliserer det, at vi fortsat skal være nysgerrige – selv om vi ikke er helt unge,« siger han.

Nørrebrobaren kommer ikke kun til at servere øl – her vil også være et menukort med »forskellige snacks, burgere og andet, der »passer til en kold IPA«. Og er man med på åbningsdagen kl. 19 torsdag, er der gratis fadøl til de første 100 gæster, mens Uffe Lorentzen fra Spids Nøgenhat/Baby Woodrose vender plader.

Hvad: Too Old To Die Young
Hvor: Ravnsborggade 14 C.
Hvornår: Åbner for offentligheden torsdag 28. april kl. 19.00.