Jazz, skaldyr og champagne under åben himmel: Her er seks spektakulære terrasser i København

AOK
Oplevelser
Guide

Vi bor i en smuk by – så hvad med at se den lidt fra oven? Her er seks terrasser, der er oplagte at nyde udsigten fra med et godt glas vin ledsaget af middag, jazz, dj eller bare generelt godt selskab.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi behøver ikke længere lægge vejen forbi Barcelona, New York eller andre metropoler for at drikke et godt glas på en blæret tagterrasse.

Også i København har især hotellerne fået øjnene op for det store potentiale, der er på toppen af byens bygninger. Det betyder, at der efterhånden er en god håndfuld steder, hvor man kan se det hele lidt fra oven. Og hvem kan ikke trænge til det?

Her er seks favoritter.

1

Hva drikker Mølr?

Mange vil huske de store bogstaver HVA DRIKKER MØLR, der fandt vej til den gamle kornsilo i Nordhavn i en svunden tid, hvor man forbandt den del af byen med alt andet end luksus og livsnyderi.

Kvarteret er som bekendt transformeret, og det gælder i særdeleshed siloen, der nu huser luksuslejligheder med vild udsigt – til vilde priser. Man behøver dog ikke bo i siloen for at få et godt overblik over København.

Restaurant Silo på 17. etage serverer både frokost, middag og cocktails. Baren har desuden genskabt graffiti-skriften med samme gode, gamle stavefejl: »Hva drikker Mølr«, og serverer en cocktail af samme navn. Den består af mørk rom, ingefær, citron, æggehvide og øl.

Læs mere her

2

DJ på toppen

For nogle år siden åbnede Hotel Danmark få skridt fra Rådhuspladsen. Hvad mange ikke ved, er, at hotellet har en spektakulær tagterrasse, som er åben for alle.

Terrassen ligger på 7.-etage med 360 graders udsigt over København og med sofaer, man kan synke godt ned i – medmindre man hellere vil sidde bænket og kaste sig over menukortet, der indeholder alt fra cocktails som Aperol Spritz og Dark ’n’ stormy til vin, øl  og bobler.

Om fredagen sommeren igennem er der dj-arrangementer under navnet »Up sessions«. Er man mere til en drink uden musik, er der de øvrige dage også adgang for alle med hang til udsigt – i hvert fald op til 50 personer, som er det maksimale antal, der kan være her på toppen.

På hotellet kan man få rabat gennem initiativet »Hey Neighbour!« – hvis man bor i København.

Læs mere her.

3

Skaldyr og musik

Det femstjernede Nimb Hotel var blandt de første, der kunne byde gæster velkommen på en regulær tagterrasse. Og hvilken terrasse!

Med sin udsigt til Tivoli, ny som gammel arkitektur og en ekstravagant pool (sidstnævnte er forbeholdt hotellets gæster og medlemmer af Nimb Club), er det nemt at stikke af fra hverdagen for en stund.

Nimb Roof huser blandt andet koncerter under forskellige festivaler – fra jazz til opera, dj-sessions og skaldyrsdage med levende musik (og champagne), som enhver kan deltage i.

Senest har hotellet lanceret »Nimb Roof Cookout Sunday«, hvor man på udvalgte søndage kan tage afsked med ugen over et godt måltid – ledsaget af et glas rosé.

Læs mere her.

4

På toppen af Carlsberg

En anden af byens bedste tagterrasser ligger på Hotel Ottilia opkaldt efter brygger Carl Jacobsens hustru.

Hotellet ligger i det, der oprindelig var Carlsbergs gamle malt- og øllager, så på vej op til terrassen er det oplagt at studere de mange af de historiske detaljer, som er bevaret.

Fra tagterrassen er der til gengæld udsigt til den nye Carlsberg-by, hvor tårnene skyder i vejret.

Terrassen ligger i forlængelse af den italienske restaurant Tramonto, så man kan enten spise en middag, frokost eller snuppe hotellets overdådige morgenmad frem til klokken 11 for 200 kroner (halv pris til børn under 12).

I løbet af sommeren inviterer terrassen desuden til »Tune in« den første torsdag i måneden, hvor forskellige musikere optræder.

På terrassen får man naborabat, hvis man bor i København.

Læs mere her.

5

Omgivet af grønt ​

Da Alexander Kølpin åbnede Hotel Sanders i 2017, fortalte han, at målet var at skabe en hjemlig oase inspireret af 1920erne og 30erne.

Siden har det regnet med priser over hotellet, der ligger et stenkast fra Det Kongelige Teater – senest har Sanders vundet kategorien »Denmark's Leading Hotel« i World Travel Awards.

Alligevel er der mange københavnere, som ikke har opdaget, at stedet har en tagterrasse, hvor man kan synke ned i en af bambusmøblerne mellem masser af planter.

Den ene halvdel af terrassen er overdækket, mens den anden ligger under åben himmel, og her er der lagt op til hygge ved den udendørs pejs.

Terrassen er som udgangspunkt forbeholdt hotellets gæster, men i løbet af sommeren er der en række musikarrangementer, som alle kan deltage i. De annonceres løbende på hjemmesiden.

Læs mere her.

6

Ved Søerne

Hotellet Manon Les Suites er særligt kendt for sin indendørs pool, der inviterer på balinesisk stemning midt i København. Men der er også mulighed for at drøne til tops og læne sig godt tilbage med udsigt til åben himmel og til Søerne.

Tagterrassen, som også huser en indendørs restaurant, er åben for alle, og her er alt fra kaviar til lasagne og snacks på menukortet til frokost eller middag, ligesom alle kan booke en »Bloody Mary-brunch« i weekenden.

Det er Guldsmeden Hotels, der har transformeret bygningen i Gyldenløvesgade, som oprindeligt blev bygget til HK i 60erne. Siden rykkede First Hotel G & Suites ind, inden Manon Les Suites overtog med det, der nok bedst kan beskrives som afslappet luksus.

Læs mere her.