Hovednavn på plads til ultra populær festival i nordsjællandsk badeby

Musik i Lejet har nu offentliggjort de første musiknavne, inden billetsalget starter på mandag. Hovednavnet er den franske elektroduo The Blaze, der også optrådte på årets Roskilde Festival. Der er også flere danske bands på programmet.

Musik i Lejet er tilbage i sin oprindelige form – blandt andet med fransk elektropop, som ifølge arrangørerne passer perfekt til strandstemningen i den nordsjællandske badeby. Fold sammen
Læs mere
Foto: musik i lejet
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Billetter til den årlige strandfestival i Tisvildeleje er som regel udsolgt på få minutter.

Om det også sker på mandag, når de bliver sat til salg, må tiden vise. I hvert fald er der nu mulighed for at tage stilling til, om den første del af årets musikprogram trækker. Fredag formiddag er nogle af bandnavne blevet offentliggjort.

Hovednavnet er den franske elektroduo The Blaze, som senest kunne opleves på Orange Scene ved årets Roskilde Festival. Siden har de udgivet singlen »Dreamer« og kommer desuden til at spille flere nye numre, når de indtager scenen på stranden i juli.

»Deres musik er meget melodisk og passer rigtig godt ind i den sommer- og strandstemning, der er i Tisvildeleje. Det er vildt at få et band af den kaliber til en mindre festival, hvor der kommer så få mennesker,« siger programansvarlig for Musik i Lejet, Andreas Grauengaard.

Der er også allerede et par danske kendinge på programmet, henholdsvis Phlake og Swan Lee, som i foråret blev gendannet efter 17 års pause.

Hertil kommer det nyere Kind mod Kind.

I alt 45 bands kommer til at spille på festivalen, der har plads til 10.000 gæster.

Første »rigtige« år efter corona

Musik i Lejet har, som resten af kulturlivet, lidt gevaldigt under corona. Efter at have aflyst og derefter afholdt en lettere amputeret fest i henholdsvis 2020 og 2021, blev festivalen i 2022 afholdt helt efter planen. I modsætning til tidligere havde mange af deltagerne imidlertid købt deres billet allerede i 2019.

Derfor er festivalen først nu helt tilbage ved normalen, fortæller  Andreas Grauengaard.

»Det er første gang i tre år, at vi sætter alle billetter til salg på en gang. Der har jo været en lang pause i festivallandskabet, men vi håber – og tror på – at folk er ligeså ivrige, som de plejer at være,« siger han.

Musik i Lejet afholdes 20., 21. og 22. juli 2023. Billetterne sættes til salg på mandag 28. november kl. 10.

Læs mere her.