Her er Københavns nye tagbar. Den er åben for alle: »Vi vil være en del af lokalsamfundet«

Nye tagbarer skyder op i København, blandt andet på byens hoteller, som ikke længere kun satser på sovende gæster. Nu kan man stryge til tops i Level Six – Rooftop bar & Terrace, der ligger på toppen af nyt boutiquehotel ved Nørreport.

Den nye bar serverer både drikkevarer og små retter. Hertil kommer 21 forskellige typer dansk gin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Rais
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sydlandske tradition for tagterrasser er for alvor rykket ind i København, hvor barer og hoteller åbner med udsigt til byens spir og tårne.

Nu er der endnu et sted, hvor man kan nyde en drink eller to på toppen af det hele. Det nye Scandic Nørreport på hjørnet af Frederiksborggade og Nørre Voldgade er åbnet med baren »Level Six – Rooftop bar & Terrace«, der, som navnet antyder, ligger på sjette etage.

Den er både åben for hotellets gæster og for alle andre.

»Vi vil være en del af lokalsamfundet og forbinde hotellets gæster med københavnerne,« siger hoteldirektør Mads Brockmann.

Flere hoteller byder københavnerne indenfor. Det gælder også Scandic, som netop er åbnet ved Nørreport med åben tagterrasse og bar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jesper Rais.

De seneste år har københavnske hoteller arbejdet for at få københavnerne til at bruge faciliteterne. Det er netop også en del af konceptet bag det nye boutiquehotel, fortæller Mads Brockmann.

»Man skal ikke langt væk, for eksempel til Sverige, for at der er en helt anden kultur i forhold til at tage del i den restaurant- og baroplevelse, der er på hotellerne. Det skal ikke være farligt at gå på hotel. Tværtimod. Det skal være åbent for alle,« siger Mads Brockmann, der har indført en såkaldt »Social Bar« for hotellets gæster, som hver eftermiddag kan dumpe forbi til en drink eller limonade på husets regning.

»Her kan de sidde og hygge sig med de københavnere, der allerede er begyndt at komme herop. Det er især folk fra området – dem, der også bruger de lokale cafeer,« siger han.

21 slags dansk gin

Den nye bar serverer både drikkevarer og små retter.

Hertil kommer 21 forskellige typer dansk gin. Herunder Aronia Dry Gin fra OriGinCph, Bergamot Gin fra Den Klodsede Bjørn og Filippa Gin fra Mosgaard.

»Vi er mere relevante for både københavnere og turister, hvis vi har fokus på det lokale, så i alt, hvad vi gør, prøver vi at lave lokale samarbejder. Vi forestiller os helt klart, at mange af dem, der kommer her, også ville synes, at det var sjovt at drikke en lokalt produceret gin i Torvehallerne,« siger Mads Brockmann, som også fortæller, at bygningen oprindeligt havde fem etager.

Baren holder åbent hele året, og man kan sidde indenfor, hvis det regner. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

»På et tidspunkt fik den tilføjet den sjette etage, og det er vores held, for det betyder, at man lige kommer en tand højere op, og man kan se mere af byen – ud over mylderet nede ved Nørreport Station,« siger han om baren, der holder åbent året rundt.

Scandic Nørreport ligger på Frederiksborggade 18, hvorfra man kan tage elevatoren direkte op til sjette etage.