Guide: 10 anderledes aktiviteter til julefrokosten

Skal du arrangere julefrokost for vennerne eller kollegaerne? Så overrask dem med en sjov oplevelse før eller efter maden. --

Her ser vi et koreansk julefrokost-selskab, der også formår at tænke ud af boksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEON HEON-KYUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske julefrokost har nogle ganske klassiske ingredienser: Sild, rødkål, upassende mængder snaps og måske et par bare balder på kopimaskinen, hvis løjerne da foregår på kontoret.

Men den årlige række af højtidsfester er også en unik chance for at bonde med dine venner eller kollegaer på anderledes vis. Vi har samlet ti gode bud på underholdende aktiviteter, hvor alle kan være med.

Udbryderkonge for en aften:
Konceptet »Escape Games« har taget København med storm. I bliver lukket inde i et rum fuld af spøjse effekter og kryptiske ledetråde. I får blot én time til at finde svaret og slippe ud igen. Udbryderlegen kan blandt andet opleves hos Mystery Room og MindQuest.

Nå toppen på Refshaleøen:
Man kan hurtigt få brug for en snaps, når benene dirrer mange meter oppe i luften. Mærk adrenalinen pumpe og flæskestegssveden pible frem på panden med en udflugt til klatrecentret Blocs and Walls eller Urban High Roping i 50 meters højde i B&W-hallerne.

Jul med fart over feltet:
Hvis du er typen, der aldrig får mandelgaven, men til gengæld er en haj til at køre ræs, kan du tage selskabet med en tur ud og drøne rundt gokarts. Der findes flere gokartcentre i og omkring byen som for eksempel CPH Gokart i Carlsbergbyen, Action Center Amager og Power Racing i Herlev.

Hold jeres egen »Masterchef«-dyst:
Intet bringer folk tættere sammen som at lave mad i hinandens selskab. Få ny inspiration, bliv bedre i et køkket og slå to fluer med et smæk på en kokkeskole, hvor oplevelsen og middagen er samlet ét sted. To gode bud er Meyers Madhus og Timm Vladimirs Køkken.

Shake it, shake it, shake it:
Julen handler om hygge, gaver og samvær med familien. Men også lidt om alkohol, det kan vi ligeså godt indrømme. Giv den stuelunkne snaps baghjul med et cocktailkursus, hvor I lærer at lave lækre drinks. Afholdes flere steder, blandt andet af cocktailkursus.dk

Ny på banen?
Hvorfor ikke starte aftenen eller dagen med at kaste jer ud i en ny sportsgren? Intet kan bringe folk sammen som følelsen af at være helt på udebane. Glem alt om fodbold og dans og prøv i stedet noget helt anderledes som lerdueskydning, fægtning eller curling.

Awkard family photo
Måske kender du allerede genren: En amerikansk familie linet up foran pejsen med tudegrimme sweatere og kiksede grimasser. Lav jeres egen venneudgave i et studie hos en professionel fotograf, og grin over resultatet senere. Du kan se en liste over fotografer her.

Klassikeren for kegler:
Let's be honest. Du siger ikke til nogen, at bowling er superfedt, men når først du har fået et par tofarvede lædersko på og en kold fadøl i hånden, så ELSKER du det! Det gør dine venner også, og i København kan I blandt andet bowle i DGI-byen og hos BigBowl i Valby.

Jul i saunaen:
Finnerne er skøre. De har en sportsgren, som går ud på at løbe om kap med ens kone på skulderen, og så går de sauna blot for at rulle sig i sneen. Gør dem kunsten efter med en omgang Saunagus. Hvis I er heldige, får I måske lov til at tage en flaske vodka med.

Laaaaaaast Christmas …
Når I en gang har fået masser af tørre og våde varer indenbords, kan I slutte aftenen af med et fællesskrål på Sams's Bar. Intet siger »glædelig jul« som en omgang karaoke over klassikere som »Last Christmas« og »All I Want for Christmas« i en tolvhestes brandert./-