Først aflyste de. Nu har Musik i Lejet skabt et alternativ, der »smager af festival«

Den populære nordsjællandske festival bliver erstattet et nyt koncept. Det betyder, at der i uge 29 vil være koncerter i Tisvildelejes strandkant, men med plads til færre gæster. Til gengæld er flere af navnene de samme, som arrangørerne allerede have annonceret til Musik i Lejet.

Har du drømt om en kold øl, god musik og udsigt til stranden? Så fortvivl ej. Selvom Musik i Lejet er aflyst, har arrangørerne besluttet at afholde en koncertrække samme sted. Billedet er 2019, som er sidste gang, musikfestivalen rykkede ind i Tisvildeleje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arrangørerne bag Musik i Lejet var alt andet end optimistiske, da den store genåbningsaftale blev præsenteret i starten af maj.

Her lød meldingen, at det ikke var realistisk at samle festglade mennesker til den fire dage lange festival i Nordsjælland i uge 29.

Men så blev der lempet på afstandskravene, og nu er der alligevel basis for at drikke kold hvidvin til livemusik med fødderne begravet i sandet, fortæller festivalleder af Musik i Lejet Andreas Grauengaard.

»Til at starte med var udmeldingen, at der skulle være fire kvadratmeter pr. gæst, og det var fuldstændig umuligt at gennemføre noget med de afstandskrav, så der aflyste hele festival-Danmark jo. Men med de seneste krav kan det lade sig gøre. Men på en ny måde,« siger han.

Fra 10.000 til 1.500 gæster

Navnet er ændret til Sommersol, men datoerne 21. 22. 23.  og 24. juli er de samme som dem, der oprindeligt var meldt ud.

Det hele kommer til at foregå på parkeringspladsen i Tisvildeleje, og hver koncertdag har plads til 1.500 deltagere fordelt på zoner af 500 stående gæster. Under normale omstændigheder er der plads til 10.000.

Der er et godt stykke ved til Musik i Lejet, som det så ud 2019. Sommersol har – i modsætning til de 10.000 gæster på den traditionelle festival – plads til 1.500 besøgende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Ud over antallet af gæster er den store forskel, at de her er inddelt i zoner, hvilket betyder, at man ikke kan bevæge sig helt så frit rundt som på den normale festival, fortæller Andreas Grauengaard.

»Musik i Lejet er jo traditionelt en oplevelsesfestival, hvor man kan gå rundt og finde en grillbar, en drink eller andre ting på pladsen, men det har vi måttet gentænke i år. Nu skal alt være tilgængeligt i samme zone,« siger han og tilføjer:

»Det betyder, at der skal være toiletter, bar og mad i hver enkelt zone. Men udsigten er den samme som altid. Og den er jo skøn.«

Nu går Tessa på scenen

Musikken indtager strandbyen fra kl. 16-23 de fire dage og byder på alt fra Anne Linnet til Scarlet Pleasure og Phlake.

Der er tre koncerter hver dag.

Musikprogrammet er på plads til Sommersol, hvor Anne Linnet spiller samme dag som Scarlet Pleasure og Nicklas Sahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Musik i Lejet.

»Vi havde ikke nået at få offentliggjort så mange navne, før vi aflyste i maj. Det har i det hele taget været det muliges kunst at finde et lineup så sent, men vi er rigtig godt tilfredse med de navne, vi har fået med. Det er navne, vi normalt ville gå efter,« siger  Andreas Grauengaard.

I år er det også muligt at opleve Tessa. Hun var på plakaten i både 2020 og 2021, men festivalen holdt som bekendt corona-pause sidste år.

Det var nær blevet hendes skæbne igen i år. Men alligevel ikke. Nu bliver der med al sandsynlighed skruet op for »Blæstegnen« fredag aften i den nordsjællandske badeby.

Billetsalget starter i morgen, onsdag den 09.06, kl. 12.00.