Efter coronapandemi og stor renovering: Nu genåbner populær svømmehal i København

Siden august er københavnere gået forgæves, hvis de ville have en dukkert i DGI Byen. Nu genåbner svømmehallen efter en gennemgribende renovering, som også byder på nye faciliteter. Ved åbningen søndag kan man også opleve Oh Land, Shaka Loveless og youtuberen Brizze.

Fra søndag er det igen muligt at boltre sig i vandet i DGI Byen, som i mere end et år har været lukket. Fold sammen
Læs mere
Foto: DGI Byen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først lukkede coronapandemien vandkulturhuset i DGI Byen. Og siden august 2020 har gæsterne måttet undvære svømmeturen i det, der under normale omstændigheder er Københavns mest besøgte svømmehal – denne gang på grund af en omfattende renovering.

Fra på søndag er det så igen muligt at få motion i de ovale bassiner, springe fra vipperne eller nedsænke kroppen i spabadet – med mindre man da foretrækker en tur i træningscentret.

»Hvis man vil træne, kan man det, vil man svømme, kan man det, og vil man lege, kan man også det. Dette har virket, siden vi åbnede i 1999, så vi har bibeholdt bredden og faconen på bassinerne, men det hele har dog fået et nyt og friskt udtryk,« siger direktør i DGI Byen Michael Stensbøl om renoveringen, som har kostet 55 millioner kroner.

Af nye faciliteter nævner han, at klatrevæggen er blevet moderniseret. I et af bassinerne er hæve/sænkebunden blevet repareret, så det nu er nemmere at afholde svømning for de mindste.

Klatrevæggen er blevet genetableret, efter at den var gået i stykker. Fold sammen
Læs mere
Foto: DGI Byen.

Det saunaområde, som tidligere lå inde i svømmehallen, bliver desuden flyttet ud af svømmehallen. Det sker i første halvdel af 2022.

»Ved at bryde den fysiske ramme og rykke området ud på forpladsen, skaber vi ekstra plads til sauna og wellness. Det er noget af det, vi gerne har villet opgradere,« forklarer Michael Stensbøl.

Flere svømmehaller lukket

​Svømmehallen i DGI Byen havde i 2019, som er det seneste »normale« år, 335.000 gæster, hvilket gør den til Københavns mest besøgte. Målet med renoveringen er dog ikke at hæve dette tal synderligt, understreger direktøren.

Der er dog en vis sandsynlighed for, at flere vil søge mod banerne bag hovedbanegården, idet flere svømmehaller er eller har været ude af drift. Øbro-Hallen lukkede i september og foreløbig et år frem, fordi fliserne skal udskiftes, ligesom der skal installeres nyt vandbehandlingsanlæg. En anden af de velbesøgte, Frederiksberg Svømmehal, er også lukket. Det forventes, at den åbner til foråret.

Det varme bassin for børn – og for voksne, der foretrækker at ligge ned frem for at svømme. Fold sammen
Læs mere
Foto: DGI Byen.

Hertil kommer, at hallerne i Hillerødgade og på Vesterbro lukkes med jævne mellemrum på grund af løse fliser i blandt andet bassinerne, hvilket vi tidligere har beskrevet på Berlingske.dk.

»Det er ikke en driver for os at gøre 335.000 til 400.000 – målet er at gøre oplevelsen bedre. Vi ved jo godt, at der i forvejen er rigtig mange besøgende på særlige tidspunkter,« siger Michael Stensbøl.

På selve åbningsdagen, altså på søndag, lægger Oh Land, Katinka og Shaka Loveless vejen forbi og sørger for musikken. Den populære fodbold-youtuber Brizze viser desuden tricks, mens Motor Milles Danseshow byder op til bevægelse.

Skulle man have lyst til at svømme en tur, hvilket alt andet lige lyder ganske oplagt, har bassinerne åbent fra klokken 10 til 16.30. Fra næste mandag er der normale åbningstider.