Det Kongelige Teater sælger ud: Nu kan du købe alt fra en rokokosofa til finurlige figurere og en telefonboks

På lørdag er det muligt at blive indehaver af rekvisitter fra forestillinger som »Aida« og »Et folkesagn«. Det Kongelige Teater afholder et stort loppemarked, hvor cirka 1.000 effekter kommer til salg til priser, der varierer fra 25 op til 30.000 kroner.

Var det noget med en rekvisit fra »Aida«, »Maskarade« eller »Turandot« hjemme i stuen? Dem er der nu mulighed for at få fingre i. Fold sammen
Læs mere
Foto: Det Kongelige Teater
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Måske er du én af dem, der ofte frekventerer Det Kongelige Teater for at nyde en opera af Giuseppe Verdi, en ballet af August Bournonville eller et festspil skrevet på bestilling af kong Frederik 6.. Og måske har du også beundret de smukke og finurlige rekvisitter, der omgiver de store fortællinger.

Nu er det muligt at købe alt fra bænke og borde, rokokosofaer og gyngeheste til kæmpeure og blomsteropsatser, der alle har indgået i teatrets forestillinger. Det gælder blandt andre forestillingerne »Aida«, »Maskarade«, »Turandot«, »Elverhøj«, »Anna Karenina«, »Frøken Julie«, »Tjenerindens fortælling« og »Et folkesagn«.

I forbindelse med, at Det Kongelige Teaters møbellager på Refshaleøen skal flytte, og det ikke er muligt at tage alle møbler og store rekvisitter med, afholder teatret et stort loppemarked, hvor der vil være omkring 1.000 effekter til salg.

På lørdagens loppemarked vil der være omkring 1.000 rekvisitter til salg – fra figurer til møbler, ure og trehjulede cykler.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Det Kongelige Teater.

Ud over det åbenlyst positive i, at ting bliver genbrugt frem for at stå på et lager, glæder kommunikationsdirektør på Det Kongelige Teater, Magnus Restofte, sig over, at folk kan få en lille flig af teatret med hjem i stuen.

»Det er jo fantastisk, at noget af teatermagien lever videre hjemme hos folk, der måske har et særligt forhold til lige netop den forestilling, møblerne eller rekvisitterne stammer fra,« siger han.

Ingen kjoler

Det er langt fra første gang, Det Kongelige Teater sælger alt fra kostumer til sofaer fra tidligere forestillinger.

»Teatret har afholdt loppemarkeder adskillige gange flere år tilbage. Der er ikke en fast frekvens, for vi genbruger rigtigt mange af teatrets møbler, rekvisitter og kostumer og kan derfor først afholde loppemarked, når vi har nok ting at sælge ud af,« tilføjer Magnus Restofte.

Denne gang er der dog alene tale om møbler og større rekvisitter, så hvis du drømmer om Anna Kareninas kjole eller andre kostumer, går du forgæves.

Noget af det kalder på »en handyman«

På dets hjemmeside understreger Det Kongelige Teater, at en del af møblerne 'bærer spor af slid og har patina', da de har været brugt i en eller flere forestillinger, og at 'nogle ting kalder på handymanden i os alle'.

Til gengæld koster rekvisitterne helt ned til 25 kroner, mens man for enkelte ting må slippe op mod 30.000 kroner.