Danmarks måske bedste is og gourmetmenu til en god pris: Her er din pinse i (og omkring) København

Pinsen er over os, og flere af os trænger til at se på andet end hjemmets fire vægge. Vi har samlet en række gøremål, som kan peppe miniferien op – uanset om det er gourmetmad, god udsigt eller en is med birkes, der trækker.

Pinsevejret er måske mest til varm kakao, men det skal ikke stoppe os. Isoteket åbnede for nylig ved Søerne, og her kan man for eksempel smage en citron/birkesis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gourmet til god pris

Så er den her igen – Dining Week – som i godt ti år indtaget hele landet hvert år i uge syv. Det skete af gode grunde ikke i år, men det betyder ikke, at arrangementet er aflyst. Fra i dag og frem til 6. juni serverer en lang række restauranter en festivalmenu til en fast pris, der ligger et godt stykke under det normale.

Ideen opstod i 2011, hvor mange restauratører var hårdt pressede på grund af finanskrisen, som fik os til at holde på pengene, og derfor gik restauranterne sammen om at lokke nye kunder til i vinterferien, som for restauratørerne var den værste tid på året.

Restaurant Aamanns 1921 i Indre By er et af de mange spisesteder, der deltager i årets Dining Week. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Nu står restauranterne i en helt ny krise, og derfor har mange valgt at være med i årets festival, selvom årstiden under normale omstændigheder ville nærme sig højsæsonen. Man kan for eksempel få tre retter hos Aamanns til 215 kroner eller to retter på Bernstorff Slot til 175 kroner.

Se, hvilke restauranter, der deltager her.

Haven åbner for fest

Man må se langt efter fredagsrock denne sommer. Til gengæld har Tivoli indført et nyt koncept: Havefest. Den varer fra klokken 16 til klokken 23 hver fredag, hvor der vil være livemusik fra Plænescenen og dj’s i Pantomimeteatret.

Denne fredag står blandt andet det unge band Barselona på scenen klokken 19, mens Stella Polaris – som også er navnet på en festival – sørger for elektronisk musik i Pantomimen fra klokken 16.

Tivoli inviterer til havefest hver fredag hen over sommeren som en erstatning for Fredagsrock. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen.

Tivoli har desuden netop åbnet en ny forlystelse i form af landets største »scaryhouse« med levende skuespillere, såfremt aftenen skal suppleres med et gys.

Det koster almindelig entré til Tivoli at deltage i havefesten. Kviktest kan købes på stedet for en 50er.

Op i tårnet

​For nylig kaldte Berlingskes arkitekturanmelder, Holger Dahl, Skovtårnet ved Gisselfeld Kloster på Midtsjælland for en »minimalistisk konstruktionsarkitektur beslægtet med Eiffeltårnet«.

Uanset om det er arkitekturen eller udsigten – eller begge dele – som trækker, er der god grund til at hive en dag ud af pinsekalenderen og tage den fine tur gennem skoven til tårnet for til sidst at se det hele lidt fra oven.

Her kan man se det hele lidt fra oven – og få en god arkitekturoplevelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camp Adventure/Anthony Bogdan.

Det er Camp Adventures, som driver stedet, der også indeholder Danmarks største klatrepark. Og skal de sultne unger fodres, er der et hyggeligt område med madboder med alt fra indiske retter og burgere til en klassisk hotdog. Vil du ikke hjem igen samme dag, lever stedets glamping-telte op til navnet, der er en sammentrækning af  »glamorous« og »camping«.

Læs mere her.

Seksstjernes is med birkes

Skal bentøjet røres, er en gåtur rundt om Søerne en sikker vinder. Som noget nyt kan motionen nu suppleres med en vaffel fra Isoteket, som netop har slået dørene op ved på Sortedam Dossering 11 med udsigt til Dronning Louises Bro.

Isoteket på Randersgade har fået en søsterbar ved Søerne, hvor man blandt andet kan smage en citron/birkes-is. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Den første af Isotekets barer ligger på Bopa Plads og har allerede introduceret københavnerne til nye smage, der for eksempel indeholder en række krydderier. En særlig variant med birkes, fik sidste år Berlingskes anmelder Søren Jacobsen Damm til at sende ikke færre end seks stjerner efter Københavns nye ismager. Anmelderen  udråbte desuden baren til at være »landets måske bedste isbar«.

Isoteket holder åbent alle ugens dage fra klokken 12 til klokken 20.

Klassiker i Dyrehaven

​Bilbo Sækker befinder sig i en dramatisk kamp mellem det gode og det onde i klassikeren »Hobbitten«. Nu er det i Dyrehaven – nærmere betegnet i Ulvedalene, der forvandles til Midgård – at hobbitter, kæmpetrolde, elverfolk og en enkelt drage fylder luften med spænding.

»Hobbitten« genopstår i Ulvedalene, når Det Kongelige Teater rykker ind i Dyrehaven og opfører Tolkiens klassiker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Miklos Szabo/Det Kongelige Teater.

Bag opsætningen står Det Kongelige Teater med Kasper Holten som ansvarlig for iscenesættelsen af eventyret om Bilbo, Thorin Egeskjold, Gandalf og en ganske særlig ring. Der er plads til 2.000 publikummer, og i skrivende stund er der billetter til lørdag aften.

Læs mere her.

Streetfood version 3.0

Byens madmarkeder som Reffen og Broens Gadekøkken er genåbnet med masser af nyheder. Manden bag, Jesper Julian Møller, har netop åbnet et nyt sted med en lang række madtraditioner.

Det er det tidligere Toldboden, som er genopstået under navnet Seaside Toldboden et stenkast fra Kastellet og med udsigt til Refshaleøen, Skuespilhuset, Operaen og masser af vand. Her vil han give gademaden et nøk opad og servere Michelin-kvalitet, fortalte han for nylig til Berlingske.

De gule og hvide markiser på Seaside Toldboden skal give associationer til en yacht, fortæller Jesper Julian Møller, som står bag det nye gastronomiske hus, Seaside Toldboden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Seaside Toldboden .

Syv udvalgte kokke fra Københavns restaurantscene serverer retter fra hver sit køkken – her er alt fra asiatisk og græsk til latinamerikanske specialiteter på kortet.

Læs mere her.

Byens vildeste terrasse

Sidste sommer introducerede det femstjernede Nimb Hotel en ny tradition: På tagterrassen, der normalt er forbeholdt hotellets gæster og klubmedlemmer, blev der på udvalgte søndage inviteret til »Nimb Roof Cookout Sunday« for alle interesserede. Det sker netop denne søndag.

Byens hoteller genåbner med flere tilbud til københavnerne. Her er det Nimb Rooftop, der inviterer til »Sunday Cookout«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nimb.

Arrangementet går kort fortalt ud på, at man betaler 850 kroner, og for dette beløb får man en grillmenu plus en halv flaske rosévin og et glas champagne. Her vil også være dj og af og til levende musik til at runde ugen af.

Læs mere her om de mange tilbud på Københavns hoteller lige nu.