Virksomhedernes brevkasse

Brevkassen svarer på spørgsmål om relevante emner for virksomhedsejere og ledere. Brevkassen er lavet i samarbejde mellem Berlingske Business og revisions-, skatte- og rådgivningsfirmaet PWC.

Et af denne uges spørgsmål vedrører firmafester - Hvornår bliver et arrangement skattepligtigt? Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omlægning til kontantlån

Spørgsmål: Jeg har et obligationslån i min virksomhedsordning, som jeg vil omlægge til et kontantlån. Jeg får et kurstab – kan jeg trække det fra i skat?

Svar: Du har ikke oplyst, om det er lån i danske kroner eller i fremmed valuta, så jeg antager, at der er tale om et lån i danske kroner. Selvom lånet indgår i en ”erhvervsvirksomhed”, kan man ikke som person fratrække kurstab ved omlægning af lån i danske kroner. Til gengæld skal du heller ikke beskattes af en eventuel kursgevinst ved indfrielse af et obligationslån i danske kroner. Du kan ikke trække indfrielsesomkostningerne fra i skat.

Med venlig hilsen

Partner Søren Bech, PwC

Tyverialarm i hjemmet

Spørgsmål: Vi er et større selskab, hvor medarbejderne i stor udstrækning arbejder hjemmefra. Dette medfører, at medarbejderne ofte har selskabets værdifulde arbejdsredskaber med hjem i deres private hjem. Det er selskabets ønske, at disse værdifulde arbejdsredskaber beskyttes i størst muligt omfang, hvorfor selskabet ønsker at installere tyverialarmer hos de medarbejdere, der ofte har værdifulde arbejdsredskaber med hjem. Vil det have skattemæssige konsekvenser for medarbejderen?

Svar: Eftersom en tyverialarm i medarbejdernes private hjem både beskytter medarbejdernes private ting og selskabets arbejdsredskaber, vil en arbejdsgiverbetalt tyverialarm som udgangspunkt være skattepligtig for medarbejderen. Dette uanset, at den er installeret på medarbejderens bopæl for at sikre arbejdsgiverens aktiver, som eksempelvis jeres selskabs værdifulde arbejdsredskaber. Det skattepligtige beløb udgør arbejdsgiverens udgift til installation af tyverialarmen. Jeres selskab har endvidere indberetningspligt (rubrik 55), hvis selskabets udgift til installation af tyverialarmen udgør mere end kr. 1.100 pr. medarbejder.

Med venlig hilsen

Partner Karina Hejlesen Jensen, PwC

Beskatning ved firmafest

Spørgsmål: Vi er en mindre virksomhed, hvor vi kunne tænke os at tage vores ægtefæller med til en firmafest – skal de i bekræftende fald beskattes?

Svar: For at starte med en eventuel beskatning vil det ikke være jeres ægtefæller, som i bekræftende fald skal beskattes, da de ikke er ansatte. En beskatning vil i givet fald skulle ske hos de ansatte.

Når man ser på om et arrangement eventuelt er skattepligtigt, ser man på, hvor længe det varer, hvad udgiftsniveauet er, hvor det afholdes, og hvem der deltager. Det vil altid være en konkret vurdering om et arrangement er skattepligtigt, men hvis der ikke holdes mange personalefester, arrangementet varer kun en dag, eventuel med en overnatning, og udgiftsniveauet ikke er voldsomt, vil der normalt ikke blive en beskatning af de ansatte, heller ikke hvis ægtefællen deltager – men som nævnt, er det en konkret vurdering, så hvis man er i tvivl, kan det kun anbefales at søge rådgivning.

Med venlig hilsen

Partner Søren Bech, PwC

Har du spørgsmål til brevkassen, så send en mail til brevkasse@pwc.dk.