Video, video, vi-de-o

Media. Ved udgangen ­ af 2017 vil onlinevideo udgøre næsten 75 procent af den samlede internettrafik. Det skaber nye muligheder for marketingfolket, men stiller også større krav til kvalitet, originalitet og aktivering af indhold.

Jens Brixtofte og gruppen Brixx vandt i 1982 Dansk Melodi Grand Prix med »Video, video«. 35 år senere er teksten mere aktuel end nogensinde. Foto: Bent K. Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Video, video, vi-de-o, den kører nat og dag,« skrålede Jens Brixtofte (bror til den afdøde Farum-borgmester) tilbage i 1982. Dengang the World Wide Web, som vi kender det i dag, stadig blot var en spæd tanke i hovedet på videnskabsfolk som sir Tim Berners-Lee.

Over 35 år senere er ordene fra Brixtoftes ørehænger mere sande end nogensinde.

Video, mere specifikt online-video, er blevet det primære format, vi som forbrugere benytter os af i vores endeløse konsumering af information og underholdning.

Flere digitale statistikker anslår, at onlinevideo ved udgangen af 2017 vil udgøre rundt regnet trefjerdedele af den samlede internettrafik (kilde: Cisco/Syndacast). Hvor YouTube for få år siden var den dominerende videoplatform i den vestlige verden, er mængden af videoindhold eksploderet på tværs af digitale platforme, så det nu også er det primære indhold på platforme som Facebook, Instagram, og Snapchat.

Dermed er video blevet et essentielt element i markedsføringens værkstøjskasse. Fra blot at være et af flere redskaber er onlinevideo de seneste år blevet omdrejnings­punktet i enhver virksomheds digitale indholdsstrategi. Men med de massive mængder af indhold, der hver dag uploades og aktiveres, følger også en forbrugermæthed og videoblindhed. Det stiller stadig større krav til kvaliteten og originaliteten af videoindholdet. Og ikke mindst stiller det krav til, hvordan og i hvilken kontekst, du arbejder med det.

At skabe involverende videoindhold er en kunst i sig selv, og mulighederne er mange. Jeg har dog alligevel forsøgt at samle tre gode råd.

1. Gå strategisk til værks

Ryggraden i enhver onlinevideoindsats er, at den er funderet i en klar indholdsstrategi. Opstil klare målsætninger og KPIer, så alle er klar over, hvad formålet er, og hvad I gerne vil opnå. Er det engagement? Trafik? Brand awareness? Eller noget helt fjerde?

2. Vær altid i beta

Platformene og formaterne ændrer sig hele tiden, så mulighederne er mange, og der kommer hele tiden nye til. Mål på indsatserne og lær af erfaringerne. Konkurrencen er hård, så man skal være indstillet på konstant at optimere indholdet og justere på tilgangen for at opnå resultater. Mindsettet skal være »always in beta«.

3. Fang opmærksomheden

Det simpleste, men også mest udfordrende råd til sidst. Ifølge et studie lavet af Microsoft er den digitale forbrugers gennemsnitlige attention span faldet til otte sekunder, hvilket vil sige, at vi faktisk mister koncentrationen hurtigere end en guldfisk (ni sekunder).

Med andre ord er det afgørende, at dit indhold er fængende fra start, så du har en chance for at fastholde målgruppens opmærksomhed.

Deltag i Business-debatten: Send indlæg til business-opinion@berlingske.dk