Velkommen tilbage Karen

Kære Karen Frøsig, godt at se dig i fuld offentlighed og heldigvis i fuldt vigør. Du gjorde dig godt på en tilsyneladende travl mandag som Sydbank-direktør.

Læs mere
Fold sammen

Her fra redaktionen holdt vi øje med dine fremtrædender og det, du sagde, fra citater på Business.dk til din optræden i »ruden« på TV2 Finans.

At du havde travlt med at gøre skaden god igen efter sidste uge, hvor du jo gik i flyver­skjul ovenpå meldingen om en massiv nedskrivning – direkte dikteret af Finans­tilsynet, forstår jeg godt. Det var også på tide, at du meldte dig på banen. For ingen, hverken ansatte, kunder eller aktionærer, kan leve med, at den øverste direktør gemmer sig, når deres bank er tvunget ud i så drastiske tiltag som dem, Sydbank måtte melde ud i sidste uge.

Mandag havde du travlt med at forklare, hvorfor du ikke kunne stille dig frem og forklare nedskrivningerne forleden. En af forklaringerne var, at du ikke kunne sige noget, fordi nedskrivningen ville medføre interne rokader og forandringer i personale­gruppen. Respekt for, at du vil tage hånd om dine medarbejdere. Spørgsmålet er bare, om det i bund og grund ikke er vigtigere, at du, som den øverste chef, i en så alvorlig situation træder frem og forklarer situationen, når Finans­tilsynet nu sætter så store spørgsmålstegn ved måden, I driver bank på?

Tilbage står, at I nu faktisk gennemfører en ændring af måden, I driver banken på. Markante ændringer af jeres kreditafdeling, etablering af decentrale kreditansvarlige i alle afdelinger og en ændret organisation skal sikre, at I kommer tættere på at ramme rigtigt, når I skal vurdere risiciene. Lad os håbe, det virker. Godt er det i hvert fald ikke, når en bankdirektør efter en sådan nedskrivning må indrømme aldrig selv at have deltaget i de bagvedliggende beslutninger, der slutteligt førte til de dyre nedskrivninger.

Og så er det jo ikke mange dage siden, at vi efterlyste dig her på side to. Vi udlovede endda en lille juledusør, hvis nogen kunne få ord ud af dig. Dusøren kom ikke til ud­betaling, men har du lyst, er du velkommen til at hente den her i Pilestræde. Så kan du samtidig få ekstra lejlighed til at forklare, hvad Sydbank skal fremover.