Time out: Dejligt forudsigeligt

Ulrik Wilbek har udtaget et herrelandshold uden overraskelser. Og det skal vi ikke klage over, for det betyder, at stort set alle førstevalg er klar til kamp.

Danske sportsfans er sultne efter succes oven på et horribelt 2007 med grumme nedture for håndboldkvinder, fodboldmænd og cykelkyllinger samt efter tabet af en knyttet nævefuld VM-bælter i en walisisk boksering.

Måske behøver de danske sportsfans ikke vente så længe på en tiltrængt godbid. Nationens notorisk succesrige landstræner, Ulrik Wilbek, udtog i går sin trup til EM i Norge i januar, og der hersker ikke nogen tvivl om, at det er en sulten flok, der enormt gerne vil vinde den første guldmedalje til et dansk herrelandshold i håndbold nogensinde.

Ulrik Wilbeks trup, som han udtog i går, til denne mission er helt uden overraskelser og ganske forudsigelig.

Dejligt forudsigeligt, kan man tilføje. Ganske vist er det aldrig befordrende for en idrætspræstation, at udøverne går til en opgave med magelig sikkerhed for en plads på holdet, men risikoen for, at disse spillere på herrelandsholdet lægger sig på den lade side frem til EM midt i januar er så godt som ikke eksisterende under Ulrik Wilbeks kyndige og inspirerende ledelse.

Tværtimod er forudsigeligheden af positiv karakter og et udtryk for, at vi nu har et herrelandshold i håndbold, der udelukkende består af højkvalitets-spillere , der har været med så længe, at holdet nærmest sætter sig selv på alle 16 pladser. Forudsigelighed betyder derfor også et rutineret landshold, et sammenspillet landshold og dermed et stærkt landshold, hvor alle mand fra første til sidste mand kan gå ind og gøre en forskel.

Når Ulrik Wilbek oven i købet har »råd til« at si spillere som Bo Spellerberg, Claus Møller Jakobsen og Torsten Laen fra, fordi der simpelthen ikke er plads til dem på holdet, er det helt berettiget med de højeste forventninger. Alt andet ville være falsk beskedenhed.

Der er småting, der kunne være endnu bedre, men det er virkelig petitesser i det store billede, og meget taler for, at Wilbek har den trup, han kunne ønske sig. Oven i købet forstærket både offensivt og defensivt med »tilgangen« af Lars Krogh Jeppesen i forhold til VM i januar i år.

Selv meddelelseen om, at forsvarskrumtap Lars Jørgensen skal under kirurgens kniv kan ikke slå skår i glæden. En operation for brok er en relativt ukompliceret affære, og netop fordi han bliver behandlet nu, er der grund til at vente ham tilbagehurtigt og endda i bedre forfatning, end han er i nu.

Hvis Wilbeks forudsigelige trup skånes for nye skader på nøglepositioner, og den rammer toppen af præstationskurven i et år med udsigt til både EM og OL, kan 2008 sportsligt blive alt det, 2007 ikke var. Og det hele begynder allerede om en måned i Drammen syd for Oslo.