»Tilbud«: Gå 10 pct. ned i løn, eller...

SAS, Danish Crown, Inspiration og nu Fona. Alle har de prøvet at sætte medarbejderne ned i løn for at rette op på virksomhedernes økonomi. Dog ikke altid med lige heldigt udfald.

Fona på Strøget i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danish Crowns ledelse formåede ikke at overbevise de ansatte om, at de skulle sige ja til lønnedgang, og siden har nogle af dem så mistet deres job.

Men hvad med selve modellen? Er lønnedgang en egnet medicin til at kurere danske dårligdomme som f.eks. manglende konkurrenceevne?

I Fona har de 500 medarbejdere nu 14 dage til at tænke over sagen. De skal nemlig gå 5-10 procent ned i løn, hvis de fortsat vil arbejde i Fona. Det svarer for de fleste til et par tusinde kroner om måneden, selv om provisionsordningen forbedres lidt.

Fona har som ambition at være markedsledende og ønsker at »at ansætte, udvikle og fastholde de allerbedste medarbejdere« og være den foretrukne arbejdsplads.

Det bliver sikkert vanskeligere med den seneste udmelding, men butikskæden giver underskud, så noget må der ske.

Krisen har udløst en vis desperation, og uanset de lidt lysere udsigter for økonomien, så er mange brancher og virksomheder så trængte, at de er nødt til at gøre noget helt specielt for at overleve.

Og nogle fagforeningsfolk går med på lønnedgang. Som eksempelvis formanden for de kabineansatte i SAS, der sidste efterår sagde ja til længere arbejdstid og en månedsløn mindre mod at sikre kollegaerne job to år frem.

Andre fagforenings-repræsentanter protesterer, men er reelt magtesløse som f.eks. HK-formanden, der udtaler sig længere frem i denne udgave af Business.

Desværre er lønnedgang på enkeltvirksomheder slet ingen garanti for, at virksomheden klarer sig. Medarbejderne risikerer at tabe både løn og jobsikkerhed.

De udfordringer som dansk erhvervsliv har med et relativt højt lønniveau bør løses på andre måder. Indkomstskatten må ned, og lønmodtagerne må gå med på overenskomster, der sikrer konkurrenceevnen. Så uanset Fonas og andres kreativitet, er individuel lønnedgang ikke den ideelle løsning.