Tank landdistrikterne op med nye private job

Henrik Funder, formand for Djøf Privat Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Landdistriktsvækstpilot-ordningen. Jeg vil gerne gribe i egen barm på vegne af Djøf: Det kan være, at dette ikke helt mundrette navn er skabt af en djøfer. Men ideen er til gengæld rigtig god. Den er faktisk så god, at puljen på ti mio. kr. om året slap op få måneder inde i året.

Ordningen er en succes og et godt eksempel på, at man kan stimulere job­skabelsen i den private sektor overalt i landet, hvis blot den enkelte virksomhed får et venligt, men beskedent, økonomisk puf i den rigtige retning.

Og her står vi nu med en række virksomheder, der får gavn af nogle nye typer ansatte, der kan hjælpe med markedsføring, produktinnovation, HR, strategiudvikling og mange andre opgaver, som akademikere kan løse.

Vi ser desværre også ind i en tom kasse. Årets budget er nu brugt op, som der står på Innovationsfondens hjemmeside. Vi ses næste år, fristes man til at sige.

Men hvorfor?

Hvorfor vente til næste år med at understøtte den helt konkrete jobskabelse i den private sektor? Jeg har været i kontakt med erhvervsministeren og nævnt sagen for statsministeren, men indtil videre uden held.

Det er i særdeleshed endnu mere ærgerligt set i lyset af, at man tilsyneladende nemt kan finde en milliard kr. til at flytte eksisterende statslige arbejdspladser rundt i landet, med hvad det medfører af mere eller mindre uforudsete, uønskede konsekvenser.

Tænk, hvis vi kunne samle samme politiske opbakning nationalt og lokalt til at skabe nye job i den private sektor. Så ville vi se øget værdiskabelse og produktivitet i de danske virksomheder. Det tør jeg godt garantere.

Jeg vil – igen – klart opfordre til, at regeringen tanker landdistrikterne op med friske penge til jobskabelsen. I har jo en succes på hænderne med land­distrikts­vækstpilotordningen. Sats på den frem for at omfordele eksisterende job.