Tacklingen: Julen starter tidligt i år

Velkommen til en fodbolduge af den anden verden.

Gode adventsgaver, hvad er det?

Hvis lillemor nu svarer »et par nye tøfter«, »en frisk snade« eller »frit valg i soveværelset i en time«, kan hun godt glemme det. I denne ombæring.

Denne uge byder på så mange fodboldoplevelser, at hun mindst skal op i julegaveniveau anno det topfedeste friværdiår for at toppe den fodboldmæssige fryd, som nu rammer os.

Denne uge sprænger alle rammer for ultimativ, had- og kærlighedsrelateret spænding og i en grad, at julemanden må barbere sit lange skæg af for at undgå den onde koldsved over den udskrivning, han leverer før tid:

I aften med bomberne i Champions League, hvor man kan følge giganterne Liverpool og Real Madrid i mere eller mindre desparat kamp for at klare sig videre i den ultimative jagt på penge og hæder. Alt efter humør kan man - uden at bøje sin realitetssans - også håbe på eller frygte, at Norge får Rosenborg videre på bekostning af Schalke 04, og at Daniel Jensen, som tilsyneladende skal have et kontraktudløb hængende over hovedet for at spille fantastisk, slipper videre med Werder Bremen. Altså før morgendagen bringer en håndfuld bløde pakker i samme liga.

Men nu er hverken tirsdag eller onsdag jo ligefrem adventsdag og derudover stadig »bare« et lunt forspil til en skoldhed søndag i verdens fedeste liga. Den engelske. Som altså på søndag sender de fire, indbyrdes forhadte tophold i svedig infight:

Klokken 14.30 med Liverpool-Manchester United, så tre kvarters tilskuerrestition - eller resignation - før Arsenal-Chelsea går i gang klokken 17 med lige så meget mesterskabskamp og lokalopgørshad i puljen.

På sådan fire timer og et kvarter kommer alle materielle adventsgaver til kort.

Well, det kan det gode humør naturligvis også komme, selv om øllerne er kolde og pubben lun.

De forkerte resultater sender igen de forkerte klubber ud af mesterskabskampen for en stund, og da Superligaen ligger stille, er der ingen hurtig fortrængning at hente her.

Og det er selvfølgelig fruentimmerets store chance for at komme tilbage i varmen straks efter sidste fløjt ... hvis hun da ikke allerede er gået til adventshygge hos en veninde i erkendelsen af, at de er oppe mod mægtige kræfter, som de kun kan betragte med den bål-antændende undren: »Hvorfor er du sur, det er jo bare fodbold«, »Undskyld, jeg troede, dit hold er de blå, der er foran«, »Hvorfor pifter tilskuerne sådan?« og »Kan vi så gå tur rundt om Søerne nu?«, når du sidder med frustrationen brændende i kinderne og hvide knoer tævet dybt ind i sofapuderne.

Så jo, jeg ved godt, hvad jeg ønsker mig i julegave på søndag. Og heldigvis behøver jeg ikke stille spørgsmålstegn ved, om julemanden er rød helt ind til benet.