Statistik og Tingbjerg

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg har med stor undren læst både Frank Jensens og Yildiz Akdogans indlæg om forholdene i Tingbjerg. Som eks-politiker forstår jeg godt, at statistik er en slags vejviser for politikere. Men som mennesker, der også deltager i samfundets dagligdag, kunne man have håbet, at I også forstår, at statistik kun er den halve sandhed. Der er mange andre faktorer, der gør sig gældende – ikke mindst i et område, som Tingbjerg.

Læs også: Drop skræmmebillederne af Tingbjerg

Statistikken viser ikke, hvordan et mindretal oplever hverdagen. Statistikken fortæller ikke, hvor belastet dagligdagen kan være for mindretallet. Og statistikken viser ikke de skjulte ting, der f.eks. foregår, når politiet ikke vil tage sig af tyverier i, hvad de kalder småtingsafdelingen. Men allermest kan statistikken ikke fortælle om de betænkeligheder, et mindretal kan have ved at oplyse fakta til en statistik af angst for repressalier. Men det, der slår mig allermest i denne debat, er resultatet, når politikere går efter personer og ikke efter sagen. Sådan har jeg oplevet debatten, og ikke mindst gennem Akdogans nedvurderende udtalelser i forhold til Ulrich Vogel, som hun påstår ikke er inde i forholdene i Tingbjerg, hvor han har været præst i 23 år. Vogel har mere end nogen anden kæmpet for Tingbjerg og de svages sag og i høj grad også samarbejdet med andre positive kræfter omkring Tingbjerg. Samtidig har han aldrig skånet sig selv, hvilket også chikanerierne, som han har været udsat for, viser. Akdogans påstand, om at Vogel ikke skulle kende forholdene i Tingbjerg og hendes anden påstand om, at Vogel skulle være kontroversiel, så jeg gerne, at hun uddybede og ikke bare slyngede ud.

Læs også: Nej, det går ikke bedre i Tingbjerg

Det havde været mere klædeligt for en politiker, at hun inden sine udfald havde kontaktet os i kirken for at få relevante oplysninger. For mig viser det, at det er Akdogan, der ikke har kendskab til forholdene i Tingbjerg. Hvis det også er sådan, hun udtaler sig om andre politiske forhold, får hun ikke min stemme ved næste valg. Jeg ønsker vidende og kompetente politikere til at bestemme for mig.