Søren Pind: »Selsing er mange ting. Men borgerlig er ikke en af dem«

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter angrebet på Charlie Hebdo i Paris skrev præsten Claus Thomas Nielsen 7. Januar 2015 følgende opslag, hvor dette kunne læses: »Hvad gjorde USA som det første efter Pearl Harbour? Svar: Lavede særlove for alle der blot teoretisk kunne have dobbelt loyalitet.«

Dermed sigtes til de berygtede love der internerede amerikanske statsborgere med japansk baggrund. Dette opslag tilkendegav Eva Agnethe Selsing sin støtte til.

Enhver må så vurdere - jeg medgiver, det kræver historiekundskab - om dette er en støtte til internering eller ej. For det var præcis, hvad det skete. Amerikanske borgere med japansk baggrund blev interneret i tusindtal af Roosevelt. Det var en skamplet på USA som senere præsidenter har undskyldt for.

For mig giver det sig selv. Diskussion var der i øvrigt også dengang. Og Selsing ønskede dengang heller ikke at tilkendegive, hvad støtten til ovenstående synspunkt ellers kunne betyde. Hvad skal man egentlig tænke: Enten bare en tankeløs støtte uden historisk kendskab til, hvad der sigtes til, eller det modsatte.

Det samme med hende påstand om, at jeg skulle have sagt i et interview i Fyns Stiftidende at Nicolai Sennels taler om en »endelig løsning« ift. muslimer. Hvis hun havde gjort sig den ulejlighed at undersøge sine kilder ville hun se, at det af Fyns Stiftidende fremgår den 1/9, at avisen retter, da der i avisen var sket en fejl. Sennels bruger udtrykket »endeligt opgør« - hvad jeg også havde citeret ham for. Man kan spørge sig selv, hvor meget bedre det egentlig er. Jeg forstår godt, Stiftidende kunne begå den fejl. Men uanset, så har Selsing heller ikke ret her.

Jeg er ikke imponeret. Selsing er mange ting. Men borgerlig er ikke en af dem. En central del af borgerligheden er forsvaret for retsstaten. Hendes stat ville jeg nødig befinde mig i.