Regeringens skattelettelser rammer skævt

Det er helt på månen med et ønske om flere topskattelettelser.

Helt almindelige lønmodtagere bliver ramt af de velfærdsbesparelser, som skal finansiere topskattelettelser, skriver 3F-forbundsformand Per Christensen. Arkivfoto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Som svar på mit indlæg i Berlingske Business 17. juli om, at flere analyser viser, at skatten på arbejde er lettet mærkbart gennem de seneste år, skriver Paul-Werner Johnsen fra Grenaa i Berlingske Opinion 20.juli, at mange arbejdere ikke har set meget til de skattelettelser.

Jeg er enig med Paul-Werner Johnsen så langt, at de skattelettelser, der allerede er givet, er ramt skævt. Det er ikke helt almindelige lønmodtagere, der har fået de største lettelser.

Skattelettelserne har ramt skævt og i virkeligheden dobbelt skævt. For det er helt almindelige lønmodtagere, der ikke kan vælge privatskoler og privathospitaler, der er blevet ramt af de besparelser i det offentlige, der skal finansiere topskatte­lettelserne. Det er også derfor, at det er helt på månen med regeringens ønske om flere topskattelettelser.

I 3F anbefaler vi, at politikerne dropper planerne og i stedet satser på velfærd og investerer i mennesker, så almindelige arbejdere ikke bliver nedslidt, sikres et bedre arbejdsmiljø og efteruddannelse hele livet. Kun på den måde sikrer vi et holdbart velfærdssamfund.

Deltag i Business-debatten: Send indlæg til business-opinion@berlingske.dk