Opkvalificering i finanssektoren nu!

Kompetencer. 3.000 finansjob behøver ikke at forsvinde ud på det globale arbejdsmarked. Men det kræver, at regeringen vil være med til at give højtkvalficerede medarbejdere et løft til de nye tider

Henrik Funder Djøf
Læs mere
Fold sammen

I fredags kunne Berlingske Business bringende en forstemmende prognose om, at op til 3.000 finansjob kan forsvinde ud på det globale jobmarked i løbet af de næste to år. Tallet er i sig selv stort nok, men der er tilsyneladende også tale om højt specialiserede jobs, blandt andet på grund af mangel på de rette kompetencer.

I Djøf er vi tilhængere af, at arbejdskraften kan bevæge sig frit på tværs af grænserne, og hvis virksomhederne har brug for at hente specialiseret arbejdskraft til Danmark – og herunder IT-specialister – skal de naturligvis have gode muligheder for det.

Men derfor kan vi jo godt gøre en ekstra indsats for at holde jobs inden for rigets grænser. Det kræver så bare, at vi som nation vedligeholder kompetencerne i hele arbejdsstyrken.

Tilbage i april i år slog Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Djøf i fællesskab til lyd for, at trepartsforhandlingerne skulle anvendes til at give alle på arbejdsmarkedet adgang til kompetenceløft. Den enestående mulighed blev desværre tabt på gulvet for akademikernes vedkommende.

Det tjener ikke Danmarks økonomiske interesser at lade stå til, som den dystre prognose viste forleden. Vi er nødt til – også – at satse på de dygtige, erfarne og højtuddannede, der allerede arbejder i den finansielle sektor i dag. Faktisk rummer sektoren flere og flere højtuddannede, selv om det samlede antal jobs falder. Så udviklingen viser betydningen af, at vi Danmark er kreative i udviklingen af nye produkter og serviceydelser gennem højt uddannet arbejdskraft, der kan arbejde i krydsfeltet mellem nye teknologiske muligheder koblet med viden om finans og forretningsudvikling.

Med den rette udvikling af deres kompetencer, så kan vi i det mindste holde den type stillinger her i landet.

Men haster med mærkbare tiltag. For vi kan ikke bare sidde på hænderne og se specialiserede jobs forlade Danmark, mens vi venter på, at der måske kommer flere IT-specialister i 2025. Udviklingen sker nu!

Så en opfordring til regeringen: Tænk i målrettede initiativer, der kan stabilisere jobudviklingen i den finansielle sektor, når I næste gang fremlægger en vækstpakke.