Opinion: Hvem repræsenterer Fathi El-Abed?

Martin Henriksen: Dansk Folkepartis budskab er klart. Kan man ikke skelne mellem sine forskellige roller, så er man ganske enkelt ikke egnet til at være rådgiver og konsulent i Udenrigsministeriet. Det kan den noget vægelsindede Fathi El-Abed ikke finde ud af.

Jeg skal bede læserne om at holde tungen lige i munden. Det kan godt blive lidt vanskeligt at holde styr på følgende indlæg og på hovedpersonen. Men vi prøver.
Fathi El-Abed, formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, kandidat til Europa-Parlamentet for Socialistisk Folkeparti, rådgiver og udsendt konsulent for Udenrigsministeriet, er ked af det, og sikkert også en anelse forvirret. Han er ked af det, og må vel næsten føle sig forfulgt, fordi undertegnede har stillet et spørgsmål til udenrigsministeren gående på, hvilket regelsæt ministeriet har vedrørende personer, der på en og samme tid formår at udtale sig både som rådgiver for Udenrigsministeriet og som kandidat for Socialistisk Folkeparti.
Dansk Folkepartis budskab er klart. Kan man ikke skelne mellem sine forskellige roller, så er man ganske enkelt ikke egnet til at være rådgiver og konsulent i Udenrigsministeriet. Det kan den noget vægelsindede Fathi El-Abed ikke finde ud af. Ydermere er det stærkt kritisabelt, at en person med en ekstrem hadefuld indgangsvinkel til Israel skal rende rundt i Mellemøsten for skatteborgernes regning og redegøre for officielle danske synspunkter. Jeg siger hadefuld, fordi Fathi El-Abed 21.9. 2007 skrev følgende i Jyllands-Posten: »Et land, der gennem de seneste 40 år har holdt et helt folk i et jerngreb med en besættelse, der nu har varet 35 år mere, end da Danmark var besat af nazisterne«. I indlægget sammenlignes Israel ligeledes med apartheid i Sydafrika og styret i Iran.
I et andet indlæg i Berlingske 5.9. 2008 argumenterer Fathi El-Abed for flere penge til Det Arabiske Initiativ. En del af pengene går til Fathi El-Abeds løn – og sikrer, at han kan blive ved med at rende rundt i de arabiske lande og sige, hvad han nu render rundt og siger. Det er da heller ikke i orden. Der er flere ting, som taler for, at Udenrigsministeriets samarbejde med Fathi El-Abed bør indstilles. Er Dansk Folkeparti virkelig de eneste, der kan se, at noget ikke ser for godt ud? Vægelsindede mennesker ved man som bekendt aldrig, hvor man har, og slet ikke, hvem eller hvad de repræsenterer og hvornår.