Omblæst skærmtrold fylder 60

TV-mennesket Reimer Bo Christensen kan se tilbage på en både broget og beundringsværdig karriere.

Reimer Bo Christensen har stået i lære som journalist på »Bornholmeren«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var sikkert ikke sådan, han havde drømt om at fejre sin fødselsdag. Midt i en tid med sønderlemmende kritik, med en fyring som ankermand på DRs nyhedstime lige bag sig og med fedtede pletter på det faglige renomme.

Men Reimer Bo Christensen, som i morgen fylder 60, har tidligere været udsat for kritik og krydsild - for siden at vende tilbage til det rampelys, han helt åbenlyst stortrives i.

Hele den kulørte og fascinerende karrierebane blev imidlertid udstukket, da Reimer Bo Christensen som ung, rødblond mand forlod Thisted for at gå i lære som journalist på den socialdemokratiske avis »Bornholmeren«.

Men den skrevne journalistik blev snart skiftet ud med den mundtlige, og efter en tid på Københavns Radio fik han i 1979 sit første job på skærmen, nemlig på TV-Avisen, hvor han gjorde sig bemærket som arbejdsmarkedsreporter.

Siden blev han redaktionschef samme sted og var omkring lederposter på Ekstra Bladet og Polfoto, men det var altså pladsen foran kameraet, der for alvor tændte ham. Og med jobbet som ankermand på TV-Avisen i 2001 blev han et kendt ansigt i hele landet.

I rollen som vært gjorde Reimer Bo Christensen sig bemærket med en stil, som svingede mellem det lune og det skarpe, men sine stjernestunder har han dog haft som leder af paneldebatterne i forbindelse med folketingsvalgene, som han har styret med en imponerende lethed, årvågenhed og aldrig overdreven selvglæde.

Her er hans præstationer af international karat, og her har ingen kunnet angribe ham. Det har der derimod været mulighed for ved andre lejligheder. Som da han stod af den TV-transmitterede Grønlandsekspedition i utide på grund af kulden, og da han søsatte det lovlig selvsmagende talkshow »Reimers«. Og så er der selvsagt interviewene med først Rigmor Zobel og siden Stein Bagger.

Mikrofonholderi og grådighed lød nogle af anklagerne. Grove løjer. Men tag ikke fejl. Manden er ikke skabt af skørt porcelæn. Han er sej. Så mon ikke fødselaren med den på én gang brogede og beundringsværdige karriere dukker op igen. På skærmen, naturligvis. Med et smil om munden og et kærligt blik på kameraet.